Κοινωνία

Τραγωδία στον Πόρο: Η συγκλονιστική αποκάλυψη του γιου του πιλότου για το προαίσθημα του πατέρα του

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινή γνώμη ένα εικοσιτετράωρο μετά την πτώση του ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά, που στοίχισε τη ζωή του Έλληνα πιλότου και των δύο Ρώσων επιβατών.

Στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, μίλησε ο δευτερότοκος γιος του κυβερνήτη του ελικοπτέρου, Γρηγόρης Καρυστινός και αποκάλυψε το προαίσθημα και τους φόβους του πατέρα του Νίκου, κάθε φορά που πετούσε κοντά στο επίμαχο σημείο.

«Ήταν ένας καταπληκτικός πατέρας, είμαι τυχερός που τον έζησα. Μακάρι οι πιλότοι μας να έχουν καλύτερη τύχη στις πτήσεις τους από ότι ο πατέρας μου. Σαν αετό τον θυμόμαστε, σαν αετός έφυγε...»

Ο 57χρονος πιλότος ήταν από τους πλέον έμπειρους με 6.500 ώρες πτήσης σε ελικόπτερα. Χθες, ωστόσο, λίγα λεπτά πριν το ξεκίνημα της μοιραίας πτήσης, έκανε κάτι που δεν συνήθιζε, όπως αποκάλυψε ο γιος του:

«Μας έστειλε πέντε φωτογραφίες πριν ξεκινήσει, κάτι που δεν συνήθιζε να κάνει. Γνώριζε πολύ καλά το σημείο ωστόσο μας έλεγε χαρακτηριστικά εκφράζοντας το φόβο του για τα καλώδια όπου έγινε και η πρόσκρουση "αυτά τα καλώδια στον Πόρο με ανατριχιάζουν κάθε φορά που περνάω"». Οι φόβοι του τελικά, επιβεβαιώθηκαν με τον πλέον τραγικό τρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρει ο γιος του Γρηγόρης, πως ο εκλιπών συμμετείχε και στην επιχείρηση των Ιμίων, ως συγκυβερνήτης πίσω από το ελικόπτερο που έπεσε στην περιοχή. Παράλληλα, ο δευτερότοκος γιος του πιλότου μίλησε για την κακή κατάσταση του ελικοδρομίου.

Η κηδεία του 57χρονου κυβερνήτη, θα γίνει την Πέμπτη στη Μάνδρα Αττικής

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ