Κόσμος

Τούρκοι μπέρδεψαν τον τάφο του Διαγόρα του Ρόδιου με ιερό ισλαμικό χώρο και έκαναν...τεμενάδες!

Έγινε και αυτό!! Μπέρδεψαν τον τάφο του Έλληνα πυγμάχου της αρχαιότητας Διαγόρα με ιερό ισλαμικό χώρο, όπως αναφέρουν οι αρχαιολόγοι.

Για δεκαετίες, οι χωρικοί στην περιοχή Turgut στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου στην Επαρχία Μούγλα προσφέρουν τις προσευχές τους και ακόμη και τις θυσίες τους στην αρχαία, πυραμιδική δομή που βρίσκεται ανάμεσα στους ελαιώνες στην πλαγιά του λόφου με θέα τον οικισμό τους (βλέπε φωτο).

Αλλά αυτό που πίστευαν ότι είναι ο τάφος ενός αγίου του Ισλάμ, ήταν ένα μαυσωλείο που χτίστηκε για τον διάσημο Έλληνα πυγμάχο, τον Διαγόρα τον Ρόδιο τον 3ο αιώνα π.Χ., αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι.

«Κάποτε συνήθιζα να φιλάω τον τάφο», είπε ένας χωρικός σε συνέντευξη στον τουρκικό εθνικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TRT. «Οι άνθρωποι θυσιάζουν κοτόπουλα ή κατσίκια για να  προσευχές τους», είπε.

Ο τάφος είχε γίνει τόπος προσκυνήματος για τους μουσουλμάνους που το ονόμασαν Çağbaba, πιστεύοντας ότι είναι ο τόπος ανάπαυσης ενός ιερού ανθρώπου.

Οι άνθρωποι προσεύχονταν στον τάφο για να έρθει βροχή, να ευλογηθούν με παιδιά ή για τους συγγενείς τους να επιστρέψουν με ασφάλεια από τη στρατιωτική θητεία, δήλωσε ο χωρικός.

Ωστόσο, δημιουργήθηκαν οι πρώτες αμφιβολίες στη δεκαετία του '70 για την πεποίθηση ότι ο τάφος ανήκε σε μια ισλαμική προσωπικότητα , ανέφερε το greecehighdefinition.com. Δεκαετίες αργότερα, οι αρχαιολόγοι έχουν αποδείξει ότι οι αμφιβολίες αυτές είναι βάσιμες.

Ο πυγμάχος για τον οποίο χτίστηκε το μαυσωλείο, ο Διαγόρας, γιόρτασε πολλές νίκες σε πολλαπλούς Ολυμπιακούς αγώνες και άλλους αγώνες κατά τη διάρκεια της ζωής του τον 5ο αιώνα π.Χ.

"Οι εικόνες αυτού του πυγμάχου έχουν βρεθεί πρόσφατα. Είχε δύο γιους, επίσης πυγχμάχους. Ο Διαγόρας κέρδισε πολλά βραβεία και αυτά έχουν βρεθεί σε πολλούς διαφορετικούς ναούς ", ανέφερε ο αρχαιολόγος Raşit Öztürk.

"Ήταν ένας πυγμάχος που ξεσήκωνε χειροκροτήματα από τους ανθρώπους όταν περπατούσε στους δρόμους", είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...