Ιστορία

Τι απέγινε ο Χανς Κάμλερ: Φυγάδευσαν οι Αμερικανοί τον επικεφαλής των μυστικών οπλικών συστημάτων του Χίτλερ;

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του δεύτερου δικτύου της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης, ZDF, ότι ένας από τους κορυφαίους συνεργάτες του Αδόλφου Χίτλερ, ο επικεφαλής σχεδιασμού των πυραύλων V2, Χανς Κάμλερ, όχι μόνον δεν αυτοκτόνησε, αλλά φυγαδεύτηκε από τους Αμερικανούς για να τους αποκαλύψει το μυστικό πρόγραμμα οπλικών συστημάτων των Ναζί.

Γερμανικό δικαστήριο είχε κηρύξει το 1948 επισήμως νεκρό τον Κάμλερ, επιβεβαιώνοντας ότι ο στρατηγός των SS έβαλε τέλος στη ζωή του στις 9 Μαϊου του 1946, ανήμερα της λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και λίγες μέρες μετά την αυτοκτονία του Χίτλερ. Αλλά το ντοκιμαντέρ του ΖDF αμφισβητεί την επίσημη εκδοχή και όπως υποστηρίζει ο Κάμλερ επέζησε του πολέμου και λόγω των ειδικών γνώσεών του μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ.

Φυγάδευσαν οι Αμερικανοί τον στρατηγό του Χίτλερ;

Ένα από τα ντοκουμέντα, που παρουσίασε το ντοκιμαντέρ του γερμανικού δικτύου με τίτλο «Ο επικεφαλής του προγράμματος μυστικών όπλων του Χίτλερ – Οι δύο ζωές του Χανς Κάμλερ», ήταν μια λίστα της αντικατασκοπείας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ με ημερομηνία 30 Μαϊου 1945, δηλαδή τρεις εβδομάδες μετά την μέρα που φέρεται να αυτοκτόνησε ο Κάμλερ.


Ο Χανς Κάμλερ σε μια φωτογραφία του 1932 / Φωτογραφία αρχείου: Wikipedia

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται υψηλόβαθμοι Γερμανοί αξιωματούχοι, αιχμάλωτοι πολέμου, από τους οποίους μπορούσαν να αντληθούν χρήσιμες πληροφορίες και δίπλα στα ονόματα των Χέρμαν Γκέρινγκ (υπουργού Αεροπορίας του Χίτλερ) και του Άλμπερτ Σπέερ (υπουργού Εξοπλισμών) φιγουράρει εκείνο του Χανς Κάμλερ...

Ένα άλλο έγγραφο που επικαλέστηκε το ZDF είναι εκείνο της αντικατασκοπείας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ από τον Νοέμβριο του 1945 -δηλαδή αρκετούς μήνες μετά τη φερόμενη αυτοκτονία του Κάμλερ- όπου διατάζεται να ανακριθεί ως στρατηγός του Χίτλερ λόγω των γνώσεων του για τις σημαντικότερες υπόγειες εγκαταστάσεις όπλων μαζικής καταστροφής των Ναζί, αλλά και για όσα θα μπορούσε να συνεισφέρει για την ανάπτυξη πυραυλικής τεχνολογίας και ατομικών βομβών.


Εκτόξευση πυραύλου V2 το 1943

Τα νέα αυτά ντοκουμέντα, που βρέθηκαν στα αρχεία της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, «αποδεικνύουν για πρώτη φορά εγγράφως ότι μετά τη λήξη του πολέμου ο Χανς Κάμλερ πρέπει να βρισκόταν στα χέρια των Αμερικανών», λέει το γερμανικό δίκτυο.

«Ο τεχνοκράτης του θανάτου»

Άλλα ντοκουμέντα αποδεικνύουν ότι ο στρατηγός του Χίτλερ ήταν επικεφαλής μυστικών πρότζεκτ όπως η ανάπτυξη πυραυλικής και πυρηνικής τεχνολογίας καθώς και αεριωθούμενων αεροσκαφών, αλλά και υπεύθυνος για σημαντικές εγκαταστάσεις οπλικών συστημάτων και ερευνητικών εργαστηρίων. Ο Κάμλερ, που είχε σπουδάσει Αρχιτεκτονική, είχε υπογράψει τα σχέδια κατασκευής των θαλάμων αερίων που εξολόθρευσαν εκατομμύρια αθώους -λόγος για τον οποίο απέκτησε το προσωνύμιο «τεχνοκράτης του θανάτου». Κι αν δεν κάθισε στο εδώλιο του δικαστηρίου της Νυρεμβέργης για τα εγκλήματα πολέμου, αυτό οφείλεται «στο ότι ήταν χρήσιμος λόγω των γνώσεών του σε μια από τις νικήτριες δυνάμεις του πολέμου», αναφέρει το ντοκιμαντέρ του ZDF.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...