ΗΠΑ

Τα πυροβόλα του F-35 εν δράσει - Άνοιξαν πυρ σε θαλάσσιους στόχους τα αμερικανικά μαχητικά (βίντεο)

Το αμερικανικό ναυτικό σώμα ανακοίνωσε ότι το μαχητικό αεροσκάφος F-35 B Lightning II  χρησιμοποίησε το όπλο GAU-22 που φέρει στον εξοπλισμό του εναντίον θαλάσσιου στόχου και εκτέλεσε με επιτυχία την πρώτη άσκηση πυρών από το πλοίο USS Wasp.

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών πτήσεων, τα αεριωθούμενα αεροσκάφη F-35 B πυροβόλησαν, με πυροβόλο 25 χιλιοστών, σε συντονισμό με τα αεροσκάφη MV-22B Osprey και τα ελικόπτερα Navy MH-60S Sea Hawk, τα οποία πυροβόλησαν με όπλα 7.62 χιλιοστών για να καταστρέψουν τον στόχο που είχε τοποθετηθεί στην θάλασσα.

Ο στόχος πυρός ήταν ένα μεγάλο κόκκινο μπαλόνι το οποίο τοποθετείται με σημαντήρες για χρήση σε ασκήσεις με όπλα, κάτι σαν μεγάλη σημαδούρα. Είναι σχεδιασμένα με τέτοιον τρόπο που γίνεται πολύ εύκολη η μεταφορά τους, η αποθήκευση τους άλλα και η καταγραφή των σφαιρών που δέχτηκαν.

Όπως αναφέρει το onalert επικαλούμενο το Defence Blog, εκτός από τις ρίψεις με GAU-22, το αεροσκάφος F-35 B έριξε δύο βόμβες, μία GBU-32 1,000 λιβρών και μία GBU-12 Paveway II 500 λιβρών. Όταν τελείωσαν όλα τα πυρομαχικά από την πρώτη πτήση, το αεροσκάφος επέστρεψε στη «φωλιά» του πλοίου USS WASP, ανεφοδιάστηκε με καύσιμα και πυρομαχικά και στη συνέχεια εκτέλεσε και δεύτερη πτήση με ριπή πυρών.

Το βίντεο στη συνέχεια δείχνει τα πυροβόλα όπλα GAU-22 που φέρουν τα μαχητικά F-35

https://youtu.be/XUcln7StaEw

«Οι πρόσφατες πρόβες εναέριας μάχης του F-35 B αποδεικνύουν τη θνησιμότητα και την ετοιμότητα των μαχητικών μας για πιθανή αντιμετώπιση αντιπάλων. Η ταχύτητα με την οποία μπορούμε να κάνουμε τέτοιες ενέργειες ακριβείας με καταστροφικές συνέπειες, παρέχοντας στενή υποστήριξη αέρα στους ναυτικούς μας, είναι αξιοθαύμαστη. Συμπέρασμα; τα F-35 μας πρέπει να προκαλούν σοκ και δέος!» τόνισε ο υπεύθυνος της αποστολής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...