Κόσμος

Τα εκκεντρικά κεντήματα 81χρονης Ρωσίδας γιαγιας- Πάσχει από άνοια - Εικόνες



Τα κεντήματα που φτιάχνει η συγκεκριμένη ρωσίδα γιαγιά τη βοηθούν να αντιμετωπίσει την άνοιά της και έχουν γίνει ανάρπαστα στα social media με το μοναδικό τους στυλ, ενώ έχει απορρίψει πολλές προσφορές να τα πουλήσει.

Η Γιούλια Αλεξίσεβα γεννήθηκε το 1938 στην κεντρική Ρωσία και είχε μία δύσκολη ζωή. Κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου η οικογένειά της χαρακτηρίστηκε «εχθρός του κράτους» και της στερήθηκαν τα δικαιώματα, μετά τις ψευδείς κατηγορίες κατά του πατέρα της για αποστασία και συνεργασία με τους ναζί. Η νεαρή Γιούλια βρέθηκε να ζητιανεύει για να ζήσει.

Παρόλα αυτά, έγινε παθιασμένη κομμουνίστρια, αλλά όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση το 1991 έμεινε σχεδόν με τίποτα.
https://www.instagram.com/p/BwESILQHQzL/

Το επόμενο χτύπημα ήρθε όταν το σπίτι στην Καρέλια στα σύνορα με τη Φινλανδία πήρε φωτιά από εμπρησμό. Η γυναίκα σώθηκε αλλά η γάτα και ο σκύλος της σκοτώθηκαν, ενώ η περιουσία της καταστράφηκε.

https://www.instagram.com/p/BvzlInPleQQ/

«Ήταν απαίσιο για τη γιαγιά και ο λόγος που ξεκίνησε η άνοιά της να εξελίσσεται» θυμάται ο εγγονός της Γιαν Γκορκούνοφ.

https://www.instagram.com/p/BzDwQRiHikQ/

Η γυναίκα υποφέρει από απώλεια πρόσφατης μνήμης. Θυμάται γεγονότα από πριν δύο δεκαετίες, αλλά ξεχνάει τα ονόματα των συγγενών της ή τι έφαγε για πρωινό. Η εναλλαγή συναισθημάτων είναι επίσης πρόβλημα.

Ωστόσο όταν τα πράγματα έδειχναν ότι δεν μπορούσαν να είναι χειρότερα, μία νέα ευκαιρία παρουσιάστηκε. Η Γιούλια κεντάει από τα πέντε της ωστόσο τώρα στα 81 της μπορεί να αφοσιωθεί σε αυτό το χόμπι.

Η δημιουργική διάθεση επίσης έγινε φάρμακο για την κατάστασή της. «Όταν η γιαγιά πιάνει τη βελόνα νιώθει συγκεντρωμένη, εμπνευσμένη και πραγματικά χαρούμενη» λέει ο Γιαν.

«Διαλέγει μόνη της τα θέματα. Παίρνει πολλές ιδέες και από βιβλία για την τέχνη και άλμπουμ. Επίσης αγαπάει τα γατάκια και ψάχνουμε γι’ αυτά στο διαδίκτυο».

Μία από τις πιο δημοφιλείς δουλειές της είναι το πορτρέτο των Spice Girls. Η Γιούλια βρήκε φωτογραφία τους σε ένα περιοδικό και νόμιζε ότι ήταν φίλες της από το πανεπιστήμιο. Χρειάστηκε δυόμιση μήνες για να το ολοκληρώσει.

Στην αρχή τις μοναδικές δημιουργίες της τις έβλεπε μόνο η οικογένεια αλλά ο εγγονός της θεώρησε ότι ήταν πολύ καλές και έφτιαξε λογαριασμό στο Instagram για τη γιαγιά του.

Οι χρήστες έχουν ξετρελαθεί με το ταλέντο και συγκρίνουν το στυλ της γυναίκας με τη Φρίντα Κάλο αποκαλώντας τις δουλειές της «καταπληκτικές».

Πολλοί ρωτούσαν αν θα μπορούσαν να αγοράσουν κάποια κεντήματα. Αλλά η Γιούλια και ο εγγονός της δεν πουλάνε ούτε ένα καθώς έχουν στόχο να κάνουν κάποια μέρα μία έκθεση σε γκαλερί.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...