Περιβάλλον

Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Παιανία - Συνεχίζεται η μάχη στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί νωρίτερα σήμερα στην Παιανία Αττικής. Η κατάσβεση συνεχίζεται όμως στα πύρινα μέτωπα που έχουν εκδηλωθεί σε Δομοκό, Αντίκυρα, Ορχομενό και Λούρο Πρέβεζας.

Η Πυροσβεστική έθεσε υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στην Παιανία Αττικής, το απόγευμα της Πέμπτης. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση και για την κατάσβεση επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων.

Σε εξέλιξη είναι, ωστόσο, οι πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίτερα σε Δομοκό, Αντίκυρα, Ορχομενό και Λούρο Πρέβεζας.

Η φωτιά στον Δομοκό ξέσπασε σε δύσβατη, δασική έκταση στο Πετρωτό. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο μέτωπο ενισχύθηκαν και πλέον επί τόπου βρίσκονται 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες, 2 αεροσκάφη και 2 Πετζετέλ. Συνδρομή παρέχει ένα μηχάνημα έργου ΟΤΑ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και στο μέτωπο στο Ακραίφνιο Ορχομενού Βοιωτίας. Στη δασική πυρκαγιά επιχειρούν πλέον 3 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ένα ελικόπτερο και 2 Πετζετέλ.

Σε εξέλιξη είναι επίσης η φωτιά σε δασική έκταση στα Αντίκυρα Βοιωτίας. Στο μέτωπο αυτό βρίσκονται 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Τέλος, νέα εστία φωτιάς εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και στον Λούρο Πρεβέζης, σε αγροτοδασική έκταση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με 8 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 Πετζετέλ.

Υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας.

Για την Παρασκευή, η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός για την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την Κόρινθο, την Αργολίδα, την Αρκαδία, την Αχαΐα, τη Λακωνία, τα Κύθηρα, τη Λέσβο, τη Χίο, την Ικαρία και τη Σάμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...