Περιβάλλον

Σε ύφεση η φωτιά στον Βύρωνα, συνεχίζεται η κατάσβεση στα Τουρκοβούνια - Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές

Σε ύφεση και οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Βύρωνα, νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης. Συνεχίζεται η κατάσβεση της φωτιάς στα Τουρκοβούνια.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Βύρωνα είναι σε ύφεση και οριοθετημένη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Παράλληλα, συνεχίζεται η κατάσβεση της φωτιάς στα Τουρκοβούνια, η οποία, πάντως, δεν ανησυχεί την Πυροσβεστική.

Η πυρκαγιά στον Βύρωνα εκδηλώθηκε νωρίτερα, το πρωί της Τετάρτης, σε δασική περιοχή, κοντά στο Θέατρο Βράχων. Άμεσα, σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική. Επί τόπου έσπευσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Ο δήμαρχος Βύρωνα, κ. Καταπώδης, δήλωσε ότι η φωτιά είναι «υπό έλεγχο» και δεν απειλεί σπίτια.

Σημειώνεται ότι κλειστοί είναι ορισμένοι δρόμοι στον Βύρωνα λόγω της φωτιάς. Συγκεκριμένα, κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι η οδός Καραολή και Δημητρίου από την Φορμίωνος, καθώς και η οδός Γρανικού από τη Λεωφόρο Καρέα.

https://twitter.com/LykavitosGr/status/1166638576081297408

​Ο καπνός από τη φωτιά στον Βύρωνα ήταν ορατός από πολλές περιοχές της Αθήνας, με χρήστες να αναρτούν φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα.

https://twitter.com/bkex/status/1166650616699072513

 

https://twitter.com/kata_kaimeni/status/1166651463864598528

Λίγη ώρα αργότερα, πυρκαγιά ξέσπασε και στα Τουρκοβούνια, στο Γαλάτσι. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα. Για την κατάσβεση επιχειρούν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε έξι περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αττική, που βρίσκονται σε «πορτοκαλί» συναγερμό.

Η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας έχει τοποθετήσει στην «κατηγορία κινδύνου 4», από την πενταβάθμια κλίμακα τις εξής περιφέρειες και περιοχές:

  • Αττικής
  • Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος)
  • Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)
  • Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτίας, Σκύρος)
  • Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)
  • Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)

https://twitter.com/GSCP_GR/status/1166293026987302912

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...