Αθλητισμός

Ρομπέρτο Κάρλος: Γιατί μπορεί! - Επανάληψη της θρυλικής εκτέλεσης φάουλ του '97 (βίντεο)

Δεν το έχει ξεχάσει κανείς. Το στήσιμο της μπάλας, τα βηματάκια για να πάρει φόρα, το απίστευτο φάλτσο και το γεμάτο απορία πρόσωπο του Μπαρτέζ. Ο Ρομπέρτο Κάρλος “στοίχειωσε” με τον πιο όμορφο τρόπο τα ποδοσφαιρικά μας όνειρα, με την επική εκτέλεση φάουλ που είχε κάνει το 1997, σε αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Γαλλία στο «Tournoi de France» (μια φιλικής διοργάνωσης που έγινε στη Γαλλία, με αφορμή το Μουντιάλ του 1998).

Το διάσημο φάουλ του Ρομπέρτο Κάρλος, έμεινε στην ιστορία για το φάλτσο που πήρε η μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα. Από απόσταση 35 μέτρων, ο Βραζιλιάνος σούταρε βάζοντας τέτοια φάλτσα με το εξωτερικό του αριστερού του ποδιού που η μπάλα έδειξε να φεύγει άουτ (η κλίση που πήρε ήταν τέτοια που ακόμα και o φωτογράφος που βρισκόταν δίπλα από την εστία έδειξε να κινείται, γιατί νόμιζε πως θα πάει επάνω του).

Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της Γαλλίας, αφήνοντας “άγαλμα” (και με βλέμμα γεμάτο απορία) τον Φαμπιάν Μπαρτέζ, αλλά και με ανοιχτό το στόμα όσους το είδαν.

Ο 46χρονος πλέον Βραζιλιάνος παλαίμαχος αμυντικός δείχνει πως… η τέχνη δεν ξεχνιέται. Ο Ρομπέρτο Κάρλος δοκίμασε μια ανάλογη εκτέλεση φάουλ (από πιο κοντινή απόσταση), στέλνοντας την μπάλα και πάλι στα δίχτυα.

https://www.facebook.com/ESPNFC/videos/2582553338444001/?t=6

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...