Εθνικά θέματα

Π.Ο.Ε.Σ. προς ΥΦ.ΕΘ.Α.: Συγκροτήστε διακλαδική επιτροπή για το Σώμα των Υπαξιωματικών

Κοινοποίηση επιστολής της Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή για τη σύσταση σώματος Υπαξιωματικών.

ΘΕΜΑ : Σώμα Υπαξιωματικών

α. Το από 20.8.2019 άρθρο της ιστοσελίδας Armyvoice.gr με τίτλο: «Σώμα Υπαξιωματικών ετοιμάζει ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής»

β. Το από 20.8.2019 άρθρο της ιστοσελίδας Mlilitaire.gr με τίτλο: «Σώμα Υπαξιωματικών ζητά ο ΥΦΕΘΑ και μάλλον δεν είναι για καλό»

Αξιότιμε κε Υφυπουργέ.

Αίφνης, την 20.8.2019 αναγνώσαμε στις δημοσιογραφικές ιστοσελίδες Armyvoice.gr και Mlilitaire.gr έγγραφό σας, με το οποίο ζητάτε τις απόψεις – προτάσεις των Γενικών Επιτελείων σχετικά με πρόθεσή σας για σύσταση Σώματος Υπαξιωματικών, μεταξύ των οποίων (προτάσεων) να εμπεριέχεται και (κατά τη διατύπωση του εγγράφου υποχρεωτικώς) πρόταση για επανεξέταση της εξελικτικής πορείας των Υπαξιωματικών με καταληκτικό βαθμό του Ανθυπασπιστή και υπό προϋποθέσεις και αυστηρές εξετάσεις προαγωγή ποσοστού αυτών σε Αξιωματικούς.

Όπως ήδη έχετε πληροφορηθεί η ανάγνωση των σχετικών έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους Υπαξιωματικούς και Αξιωματικούς προερχομένους εξ Υπαξιωματικών, καθόσον θεωρούν ότι σχεδιάζονται για ακόμη μία φορά αλλαγές στην υπηρεσιακή/βαθμολογική τους εξέλιξη εν απουσία τους.

Θέλοντας να μην υπεισέλθουμε στην παρούσα φάση σε σχολιασμό επί των ανωτέρω, αφού δε γνωρίζουμε εκ των προτέρων τις προθέσεις σας, τις οποίες δεν αμφισβητούμε ότι είναι ειλικρινείς, αληθινές και προς όφελος και των δύο μερών (Υπαξιωματικών και Υπηρεσίας) επαναφέρουμε παλαιότερη πρότασή μας και παρακαλούμε όπως, και πριν από οποιαδήποτε πολιτική απόφαση, συγκροτήσετε διακλαδική επιτροπή, στην οποία να συμμετέχει υποχρεωτικώς και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας μας, η οποία μετά από διεξοδική μελέτη και συζήτηση θα καταλήξει σε πόρισμα/πρόταση το οποίο θα υποβάλλει προς την πολιτική ηγεσία για λήψη σχετικής απόφασης και υλοποίηση.

πηγή: poes.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ