Αρχείο

Παγκόσμια ανησυχία: Το μεταναστευτικό αφορμή για το μεγαλύτερο βιομετρικό "φακέλωμα" - Περιορίζουν τις ελευθερίες των πολιτών!

Πριν από κάποια χρόνια ήταν η τρομοϋστερία που είχε καταλάβει τον πλανήτη, κυρίως μετά τα χτυπήματα στους Δίδυμους Πύργους, που είχε οδηγήσει σε νέα μέτρα ασφαλείας, τα οποία πάντως δημιουργούσαν μια αξιολογότατη βάση δεδομένων για όσους ήθελαν να εκμεταλλευτούν αυτό το "φακέλωμα".

Σήμερα το νέο άλλοθι είναι το μεταναστευτικό και το επικίνδυνο βιομετρικό φακέλωμα συνεχίζεται!

Τα τελωνεία των ΗΠΑ συνεχίζουν να "εκσυγχρονίζουν" το σύστημά τους για να συμπεριλάβουν βιομετρικά δεδομένα για όλους τους επιβάτες....

Μία πτυχή που περνάει σε δεύτερη μοίρα συχνά στη συζήτηση για τη μετανάστευση είναι η ανάπτυξη κυβερνητικών λύσεων που έχουν ως στόχο να περιορίσουν την ελευθερία ακόμη και του απολύτως αθώου. Ένα βασικό συστατικό στοιχείο είναι η αυξημένη συλλογή βιομετρικών στοιχείων των επιβατών.

Αναλυτικότερα, η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ έχει εντολή που χρονολογείται εδώ και 15 χρόνια για να ενσωματώσει κυβερνητικές βάσεις δεδομένων για επαλήθευση ταυτότητας. Το ανησυχητικό είναι όμως πως ιδιωτικές εταιρείες έχουν στρατολογηθεί για να διασφαλίσουν ότι υπάρχει "γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση σε αεροδρόμια των ΗΠΑ", σύμφωνα με τον Jim Peters, επικεφαλής της τεχνολογίας για τη SITA, μια από τις εταιρείες τεχνολογίας πληροφορίας που συνεργάζονται με τις αεροπορικές εταιρείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αυξημένη συλλογή δεδομένων θα ξεκινήσει πριν από την άφιξη των επιβατών και τώρα συνδυάζεται με τη μεταφορά όλων των στοιχείων στην κεντρική αποθήκευση με το σύστημα cloud:

"Εκτός από την επέκταση των βιομετρικών δυνατοτήτων του, ο οργανισμός προσπαθεί επίσης να μεταφέρει όλη την τεχνολογία επεξεργασίας ταξιδιού στο cloud , να δημιουργήσει περισσότερα εργαλεία αυτοεξυπηρέτησης για το κοινό και να επιτρέψει στους αξιωματικούς να χρησιμοποιούν κινητές συσκευές για να επαληθεύουν την είσοδο στη χώρα" αναφέρεται σε μια πρόσκληση ενδιαφέροντος που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

[...]

"Το παράδειγμα θα εξελίσσεται από βιογραφικά δεδομένα επικεντρωμένα σε βιομετρικά δεδομένα," δήλωσαν αξιωματούχοι στην πρόσκληση. "Μια βιομετρική προσέγγιση επιτρέπει να προωθηθούν οι απειλές πέρα ​​από τα σύνορά μας πριν φθάσουν οι ταξιδιώτες στις Η.Π.Α."

"Η ενσωμάτωση των τεχνολογιών αναγνώρισης προσώπου προορίζεται σε όλες τις εφαρμογές επιβατών", πρόσθεσαν.

[...]

Οι υπάλληλοι επιδιώκουν να έχουν όλες τις εφαρμογές επεξεργασίας και εξέτασης ταξιδιώτη του οργανισμού που θα φιλοξενούνται στο cloud έως το 2024, όπως ανέφερε η πρόσκληση και θέλουν επίσης να επιτρέψουν στους «αξιωματικούς να αποδεχτούν ή να παραπέμπουν ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν κινητή τεχνολογία».

Είναι σαφές για όσους γνωρίζουν λίγα από τεχνολογία πως η αποθήκευση δεδομένων στο cloud δεν είναι ασφαλής. Αλλά η βασική πτυχή των προαναφερομένων και η μεγαλύτερη ανησυχία έγκειται στο: "όλες οι εφαρμογές επιβατών" !!!

Ειδικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως το World Travel & Tourism Council γνωστοποίησε ότι η συλλογή βιομετρικών δεδομένων θα απαιτηθεί για όλες τις πτυχές του ταξιδιού και θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο:

Αυτό ξεκινά από το σημείο κράτησης με μια ταξιδιωτική εταιρεία και συνεχίζεται στο αεροδρόμιο, μέσω ελέγχου εισιτηρίων, ασφάλειας, επιβίβασης, διαχείρισης συνόρων, ενοικίασης αυτοκινήτων και check-in στο ξενοδοχείο, και κατόπιν με την επιστροφή, μέσω της μετανάστευσης ή και της αναχώρησης σε ταξίδι μεταξύ δύο ηπείρων.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών βρίσκεται επίσης στα αρχικά στάδια της εφαρμογής του λογισμικού αναγνώρισης προσώπου για τους εγχώριους ταξιδιώτες και το Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας βρίσκεται στη διαδικασία αναβάθμισης των επιχειρησιακών βιομετρικών δυνατοτήτων αναγνώρισης.

Στην πρόσκληση, οι υπάλληλοι συμπεριέλαβαν έναν μακρύ κατάλογο εφαρμογών και προγραμμάτων που θα περίμενε κανείς από τον επιλεγμένο πωλητή-παροχο, πολλά από τα οποία βασίστηκαν τουλάχιστον εν μέρει στη βιομετρική τεχνολογία.

Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι οι προειδοποιήσεις σχετικά με τον ελαττωματικό σχεδιασμό των συστημάτων αναγνώρισης προσώπου, ειδικότερα, συνεχίζουν να αυξάνονται ακόμη και μεταξύ των αρχών επιβολής του νόμου των ΗΠΑ, και ορισμένες πόλεις έχουν απαγορεύσει τη χρήση δημόσιας αναγνώρισης προσώπου στο κοινό.

Η τεχνητή νοημοσύνη που υποστηρίζει τα αναλυτικά στοιχεία της συλλογής δεδομένων έχει επίσης λάβει μια αυστηρή επίπληξη από τους κορυφαίους πανεπιστημιακούς εμπειρογνώμονες στον τομέα της προγνωστικής μοντελοποίησης.

Κι όταν μιλάμε για την "τεχνητή νοημοσύνη" απλά θυμίζουμε πως το θέμα υπήρξε εκ των βασικών ζητημάτων στην ημερήσια διάταξη της τελευταίας, αλλά και της προηγούμενης συνεδρίασης της Λέσχης Μπιλντερμπεργκ!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης