Κόσμος

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη η Γκρέτα! Πιο επιβλαβές για το περιβάλλον το θαλάσσιο ταξίδι της από το να πετούσε με αεροπλάνο

Πριν από λίγες ημέρες η περιβαλλοντική ακτιβίστρια Greta Thunberg σαλπάρισε από το Ηνωμένο Βασίλειο, με προορισμό τις συνόδους κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στη Νέα Υόρκη και τη Χιλή. Η επιλογή της θαλάσσιας οδού έγινε με σκοπό το θεαθήναι για να δείξει πως η ίδια δεν χρησιμοποιεί το επιβλαβές για το περιβάλλον αεροπλάνο.

Μόνο που η νέα μικρή " πράσινη Τσε" που έχει γίνει πρότυπο με την βοήθεια των μίντια τα λογάριασε λάθος και τελικά ενώ πήγε για μαλλί θα βγει κουρεμένη!

Το ταξίδι της στην Αμερική δια θαλάσσης είναι πιο επιζήμιο για το περιβάλλον από ό, τι αν πετούσε!

Η Greta Thunberg, που ταξιδεύει με ένα σκάφος αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων για να μιλήσει στους Αμερικανούς για την αλλαγή του κλίματος, μαζί με την ομάδα της ξεκίνησαν να ταξιδεύουν με το Malizia II σε ένα ταξίδι που θα διαρκέσει 2 εβδομάδες για να φτάσει στη Νέα Υόρκη.

Ο τρόπος μεταφοράς επιλέχθηκε εσκεμμένα, έτσι ώστε η Thunberg να μπορεί να ασκεί αδιάκοπα κριτική  για τα κακά των αεροπορικών ταξιδιών.

Όμως όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Taz, το ταξίδι με το σκάφος σημαίνει ότι περισσότερο CO2 θα απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα απ 'ό, τι αν η Γκρέτα και ο πατέρας της είχαν ταξιδέψει αεροπορικώς επειδή έξι μέλη της ομάδας της πρέπει να πετάξουν πίσω στη Γερμανία από τη Νέα Υόρκη.

"Το ταξίδι δια της ιστιοπλοΐας ενεργοποιεί τουλάχιστον έξι κλιματικά ζημιογόνα αεροπορικά υπερατλαντικά ταξίδια. Αν η Thunberg είχε πετάξει με τον πατέρα της, μόνο δύο θα έπρεπε να έρθουν στη Νέα Υόρκη ", αναφέρει η Taz.

Πράγματι, μια μόνο πτήση από τη Νέα Υόρκη στο Αμβούργο απελευθερώνει 1.800 χιλιόγραμμα διοξειδίου του άνθρακα, που ισοδυναμεί με περισσότερα από τρία τέταρτα του τι δικαιούται κάθε άτομο ανα έτος εάν η υπερθέρμανση του πλανήτη πρέπει να σταματήσει σε 2 βαθμούς.

Ο γνωστός Βρετανός συγγραφέας και αρθρογράφος James Delingpole ρωτά, πέρα ​​από την υποκρισία που ασχολείται με το ταξίδι με το γιοτ, πώς ακριβώς έφτασε η Thunberg  να κάνει  μάθημα περιβαλλοντολογικού κινήματος;

Και μιλά για "ένα παιδί που δεν έχει τελειώσει την εκπαίδευσή του, του οποίου οι μετωπικοί λοβοί δεν έχουν σχηματιστεί, που δεν έχει αίσθηση του χιούμορ" και άλλα τινά...

Το κίνημα Greta πάντως καλά κρατεί...

Γερμανοί οδηγοί έχουν αρχίσει να εμφανίζουν αυτοκόλλητα προφυλακτήρων "Greta", ενώ η μικρή έχει περίοπτη θέση σχεδόν σε όλα τα μίντια του πλανήτη!!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ