Κοινωνία

Ούτε ένα ευχαριστώ στο διασώστη που τους έσωσε από πνιγμό (εικόνες)

«Είχα ένα προαίσθημα, ότι θα γίνει επεισόδιο, γι’ αυτό και είχα επικοινωνήσει με τους ανθρώπους που βρισκόταν στην περιοχή από νωρίς το πρωί να είναι προσεκτικοί» δήλωσε ο Γιώργος Γεωργαντάς, μέλος της ομάδας διάσωσης Παγκρητίου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών, ο οποίος έως σήμερα μετρά στο ενεργητικό του 46 διασώσεις ανθρώπινης ζωής με αυτοθυσία και πολλές φορές με κίνδυνο της δικής του ζωής.

«Από την ώρα που λάβαμε σήμα, σε πέντε λεπτά ήμασταν στο σημείο. Μάθαμε ότι πνίγεται ένα παιδάκι και ο πατέρας του και παρόλα τα τεράστια κύματα εντοπίσαμε τον 50χρονο πατέρα ο οποίος την μία χανόταν στο νερό και την άλλη έβγαινε στην επιφάνεια. Αρχίσαμε να του μιλάμε και να του δίνουμε δυνάμεις είχα όμως στο νου μου το παιδάκι και προσπαθούσα να το εντοπίσω τότε από την ξηρά μου έκαναν νοήματα (προφανώς για να με ενημερώσουν ότι είχε ήδη βγει σώο) μέχρι να δω στην ξηρά και να γυρίσω το βλέμμα μου πίσω με χτύπησε το πρώτο κύμα, μου γύρισε την πλώρη πλάι και αμέσως μετά ακολούθησε ένα δεύτερο γύρω στα 5 μέτρα που μας ανέτρεψε, δήλωσε ο Γ. Γεωργαντάς συνεχίζοντας, μόλις πέσαμε στο νερό ο Θεός μας βοήθησε και δεν χτυπήσαμε. Αμέσως μετά ανέβηκαν στην καρίνα του σκάφους συνεχίζοντας την προσπάθεια της διάσωσης. Στο παρά πέντε σώθηκε ο άνθρωπος, χαίρομαι αφάνταστα που δύο ζωές σώθηκαν και σήμερα χαμογελούν."

Δεν έχουν επικοινωνήσει για να ευχαριστήσουν πατέρας και γιος

Παρόλο που μέχρι και την ώρα που γραφόταν αυτές οι γραμμές η οικογένεια των διασωθέντων δεν είχε ακόμη επικοινωνήσει για να ευχαριστήσει τον Γ. Γεωργαντά ο ίδιος δηλώνει ότι αυτό δεν τον πτοεί από την αποστολή που εδώ και χρόνια εθελοντικά έχει αναλάβει μαζί με τα υπόλοιπα μέλη διασωστών του Παγκρητίου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών, ενώ εμφανώς συγκινημένος στην διάρκεια της συνέντευξης του στον Politica και στην Αντιγόνη Ανδρεάκη, ευχαρίστησε όλους εκείνους που ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για τις ζημιές που έχει υποστεί το σκάφος του κατά την διάρκεια της διάσωσης «Πρόκειται για σοβαρές ζημιές και μάλιστα σε ένα σκάφος που αφορά τον βιοπορισμό μου, όμως σήμερα το πρωί έθεσα στη διάθεση του Ομίλου και στην ομάδα διάσωσης το δεύτερο σκάφος που χρησιμοποιώ στην εργασία μου καθώς η αξία της ανθρώπινης ζωής για εμένα ξεπερνά κάθε άλλη αξία.

Δεν μπορώ να φανταστώ πως μια μάνα και γυναίκα θα έχανε άντρα και παιδί

«Δεν με νοιάζει τι έπαθε το σκάφος μου αλλά δεν μπορείς να μη ρισκάρεις όταν βλέπεις δυο ανθρώπους να πνίγονται", δήλωσε ο Γ. Γεωργαντάς , συμπληρώνοντας : «Δεν μπορώ να φανταστώ πως μια μάνα και μια γυναίκα θα έχανε άντρα και παιδί. Με έχουν συγκινήσει οι συνάδελφοι μου που μου λένε «Γιώργο εδώ είμαστε» συγκινούμαι από την συμπαράσταση και τα μηνύματα του απλού κόσμου."

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...