Κίνα

Με τεχνικά προβλήματα η εκτόξευση υπερσύγχρονου κινεζικού δορυφόρου

Το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε νωρίτερα ότι ο δορυφόρος είχε παρουσιάσει διάφορες ανωμαλίες στην διάρκεια της πτήσης του και πως οι μηχανικοί ερευνούν τα αίτια του προβλήματος.

Ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος ChinaSat-18 (Zhongxing-18) παρουσίασε τεχνικά προβλήματα αμέσως μετά την εκτόξευσή του, ανέφερε το SpaceNews την Πέμπτη.

Ο δορυφόρος εκτοξεύθηκε στις 19 Αυγούστου από το διαστημικό κέντρο Xichang, επί του πυραύλου Long March 3B. Είναι ο πρώτος δορυφόρος που βασίζεται σε μια βελτιωμένη έκδοση της κινεζικής δορυφορικής πλατφόρμας DFH-4.

Ο ChinaSat-18 φέρεται ότι παρουσίασε αποτυχία ανάπτυξης των ηλιακών του πάνελ, αλλά αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τον ιδιοκτήτη του δορυφόρου China Satcom.

Σύμφωνα με την δημοσίευση, ο δορυφόρος είναι ασφαλισμένος για 250 εκατ. δολάρια. Η China Satcom δεν έχει ακόμη καταθέσει αίτημα αποζημίωσης.

Ο ChinaSat-18 είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος, ο οποίος σχεδιάστηκε για να παρέχει υπηρεσίες μετάδοσης και τηλεπικοινωνιών στην Κίνα. Ο ChinaSat-18 διαθέτει εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας για την παροχή μιας σειράς ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, επικοινωνιών και εφαρμογών διαδικτύου με διάρκεια ζωής 15 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...