Κόσμος

Μεταναστευτικό: Νέος φράχτης στην Σλοβενία, απελάσεις στην Ελλάδα

Tην στιγμή που η Σλοβενία ​​θα κατασκευάσει ένα νέο περίγραμμα περίφραξης κατά μήκος των νότιων συνόρων της, στην Ελλάδα καταγράφονται νέες απελάσεις μεταναστών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με νέες αναφορές, η Σλοβενία ​​κατασκευάζει νέο φράχτη, καθώς η παράνομη μετανάστευση στη ζώνη Σένγκεν της Ευρώπης εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα για τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι εργασίες για το φράκτη έχουν ήδη αρχίσει κατά μήκος του ποταμού Κολπά - φυσικό φράγμα που χωρίζει τη Σλοβενία ​​από την γειτονική Κροατία.

"Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση υπέγραψε συμβόλαιο με την σερβική εταιρεία Legi-SGS να βάλει 40 χιλιόμετρα φράχτη στα σύνορα με την Κροατία. Μόλις συμπληρωθεί το τμήμα αυτό, το συνολικό μήκος του φράχτη θα είναι 219 χιλιόμετρα και θα καλύπτει σχεδόν το ένα τρίτο των σλοβενικών συνόρων με την Κροατία, "αναφέρουν τα στοιχεία του Reuters.

Ο νέος φράχτης, ύψους 2,5 μέτρων, θα συμπληρώσει τα προϋπάρχοντα εμπόδια που χτίστηκαν το 2015 κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης.

Η Ειρήνα Λικάρ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Σλοβενίας, δήλωσε ότι "Ο φράχτης θα ανεγερθεί προσωρινά στους χώρους όπου είναι απαραίτητο να αποτραπεί η παράνομη διέλευση των κρατικών συνόρων και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ανθρώπων και της περιουσίας τους".

Το 2018, η Σλοβενία είχε καταγράψει αύξηση κατά 56% στην παράνομη μετανάστευση και πολλοί αρχίζουν να πιστεύουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα για να την σταματήσει.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα την Τετάρτη, το Nova24 TV της Σλοβενίας παρουσίασε ένα θέμα με τίτλο: "Η παράνομη μετανάστευση εξαπλώνεται στην περιοχή Gorenjska ως ιός".

Η αρχική αναφορά του ρεπορτάζ αναφέρει: "Μέχρι τώρα, έχουμε συνηθίσει να λαμβάνουμε αναφορές για αιχμαλωτισμένους μετανάστες μόνο από ορισμένες αστυνομικές υπηρεσίες, συγκεκριμένα εκείνες που καλύπτουν τα νότια σύνορα. . . Οι παράνομοι μετανάστες τώρα ανακαλύπτονται επίσης από τους αστυνομικούς της Gorenje. "

Τον περασμένο μήνα, στρατεύματα της Σλοβενίας μεταφέρθηκαν στη νοτιοδυτική συνοριακή περιοχή της χώρας για να υποστηρίξουν τις περιπολίες κατά της παράνομης μετανάστευσης εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για παράνομους μετανάστες.

Οι σλοβενικές δυνάμεις ασφαλείας αναφέρουν ότι συλλαμβάνονται μετανάστες κυρίως από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Τουρκία και τη Συρία - οι περισσότεροι από τους οποίους προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους προς τα ισχυρά κράτη πρόνοιας στα βορειοδυτικά της Ευρώπης.

Στο μεταξύ η Ελλάδα συνεχίζει τις απελάσεις των μεταναστών στην Τουρκία σύμφωνα με το Associated Press.
Όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων η Ελλάδα επανεκκινεί τις απελάσεις μεταναστών στην Τουρκία σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του αυξανόμενου αριθμού παράνομων διαβάσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο αριθμός των μεταναστών που διασχίζουν παράνομα τους δρόμους από την Τουρκία προς την Ευρώπη έχει τριπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες, με τον αριθμό των αφίξεων στην Ελλάδα να αυξάνεται στους 278 από 60 την ημέρα, σύμφωνα με τους Times.

Στην πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου σημειώθηκαν 1.570 αφίξεις στην Ελλάδα, σε σύγκριση με 479 την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφερε η εφημερίδα, αναφέροντας στοιχεία από την Αθήνα και την Υπηρεσία Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με τους Times πολλά από τα 50 στρατόπεδα προσφύγων στην Ελλάδα είναι άθλια, με υπερπληθυσμό, γεμάτα ασθένειες και ασυνόδευτους ανηλίκους,

Εν τω μεταξύ, ένα περιφερειακό δικαστήριο στη Γερμανία τον περασμένο μήνα αποφάσισε να αναστείλει τη μεταφορά ενός Σύριου  υπηκόου στην Ελλάδα λόγω του κινδύνου να επιστρέψει στην Τουρκία, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα η Deutsche Welle Turkish.

Το δικαστήριο δήλωσε ότι η Τουρκία δεν εφάρμοσε επαρκώς τη Σύμβαση της Γενεύης, το κύριο διεθνές μέσο για το προσφυγικό δίκαιο. Είπε ότι η Τουρκία δεν χορήγησε καθεστώς προστασίας σε όλους τους αιτούντες άσυλο και ότι χορήγησε στους υπηκόους της Συρίας "προσωρινή προστασία".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ