Κοινωνία

Κραυγή αγωνίας από εκατοντάδες εγκλωβισμένους ταξιδιώτες στη Σαμοθράκη - Ανησυχία για ελλείψεις σε τρόφιμα & φάρμακα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το «ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ», που επιστρατεύθηκε από το λιμάνι του Περάματος, δεν κατόρθωσε να δέσει στο λιμάνι της Σαμοθράκης την Κυριακή. Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση της εταιρείας, το πλοίο αποσύρεται καθώς λόγω ελλιπών λιμενικών εγκαταστάσεων είναι αδύνατη η προσέγγιση του πλοίου στη Σαμοθράκη.

Όπως αναφέρει αναγνώστης στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, οι ελλείψεις σε τρόφιμα έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές, ενώ περίπου 500 άτομα έχουν παραμείνει εγκλωβισμένα στο λιμάνι λόγω του προβλήματος των ακτοπλοϊκών συνδέσεων.

Δείτε εικόνες από το λιμάνι της Σαμοθράκης:

«Σε συνέχεια αυτού παρακαλούμε όπως ακυρωθούν τα εγκριθέντα δρομολόγια μέχρι την 31/8», τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Δεμένο λόγω των ανέμων παραμένει και το ταχύπλοο που εκτελεί τη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, με συνέπεια οι επισκέπτες και οι άνθρωποι του τουρισμού να βρίσκονται σε απόγνωση.

Την ίδια ώρα εγκλωβισμένοι παραμένουν στο «ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ» από χθες το βράδυ πολλοί επιβάτες, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι τουρίστες που έχουν πληρώσει για καταλύματα και βλέπουν να χάνουν χρήματα, αλλά και τις διακοπές τους.

Επί του παρόντος δεν έχουν παρατηρηθεί ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ωστόσο αν δεν λυθεί μέσα στις επόμενες ώρες το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, θα είναι τεράστια τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει το νησί.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Καμαριώτισσα, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μπορεί να δεχτεί πλοίο μέχρι 120 μέτρα. Το «ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ» είναι περί τα 115 μέτρα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει τις απαραίτητες μανούβρες ώστε να ελλιμενιστεί.

Το ΣΑΟΣ, που εξυπηρετούσε το νησί είναι περί τα 95 μέτρα. Σημειώνεται πως νοκ άουτ, λόγω βλάβης, βρίσκεται και το πλοίο «Σαόνησος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δεκαετή σύμβαση που έχει υπογραφεί με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του ΣΑΟΣ και λήγει την Οκτώβριο, δεν προβλέπεται τι θα γίνει αν υποστεί μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα το νησί να βρίσκεται στον… αέρα.

Για τη Σαμοθράκη, πάντως, δεν είναι ο πρώτος αποκλεισμός καθώς λόγω καιρού ή εξαιτίας βλαβών στα καράβια που εκτελούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση, αποτελεί σύνηθες φαινόμενο. Τον τελευταίο χρόνο το νησί αποκλείστηκε 7-8 φορές, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα μόνιμοι κάτοικοι και τουρίστες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ