Μέση Ανατολή

Κάλεσμα για δημιουργία του Τρίτου Ναού του Σολομώντα - Τι αναφέρει ισραηλινό ΜΜΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Ινστιτούτο του Ναού καλεί τους Εβραίους σε όλο τον κόσμο να «ξυπνήσουν και να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο της δημιουργίας του Τρίτου Ναού του Σολομώντος», αναφέρει ο ισραηλινός τύπος.

Μάλιστα κυκλοφόρησε και ένα νέο βίντεο για να ξυπνήσει τον απανταχού Εβραϊσμό και να αναδιαμορφώσει την παραδοσιακή περίοδο του πένθους που διανύουν, σε μια προετοιμασία για την ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού.

Αν και τα εκατομμύρια των Εβραίων παγκοσμίως τηρούν αυστηρά τους νόμους της θρησκείας τους και τις απαιτήσεις του πένθους για την καταστροφή των δύο Ιερών Ναών, για πάρα πολλούς η έννοια της ανοικοδόμησης του Τρίτου ναού είναι σαν ένα μακρινό όνειρο. Οι άνθρωποι όμως στο Ινστιτούτο του Ναού θέλουν να τους εγείρουν από τον λήθαργο τους, συνεχίζει το άρθρο.

Το βίντεο είναι το έβδομο της σειράς και τιτλοφορείται ως «τα "Παιδιά είναι έτοιμα», έχοντας  συγκεντρώσει πάνω από 1 εκατομμύριο like στη σελίδα Temple Institute στο YouTube. Το βίντεο αμφισβητεί τις προκαταλήψεις των Εβραίων για την Tisha B'Av, την ημέρα αιώνιου πένθους, επισημαίνοντας την υπόσχεση του προφήτη Ησαΐα ότι ο τρίτος ναός θα είναι το μυστικό της παγκόσμιας ειρήνης, της αρμονίας και της ελπίδας ολόκληρης της ανθρωπότητας: «Και στο τέλος το όρος του ναού θα εδραιωθεί σταθερά ως επικεφαλής όλων ιερών περιοχών του κόσμου, και θα είναι πιο ψηλά πάνω από όλα αυτά, ενώ όλα τα έθνη θα συρρέουν σε αυτό».

Ο στόχος του Ινστιτούτου είναι να μεταβάλει συναισθηματικά τις ορθόδοξες εβραϊκές κοινότητες παγκοσμίως, εστιάζοντας μακριά από το παρελθόν δίνοντας μια ματιά προς το μέλλον.

«Η ιδέα είναι οι άνθρωποι να επικεντρωθούν στην αληθινή έννοια της εορτής του Tisha B'Av», δήλωσε ο Ραβίνος Chaim Richman, διευθυντής του Temple Institute.

«Η επέτειος Tisha B'Av δεν αφορά μόνο πένθος, αλλά θα φέρει τον Ιερό Ναό πίσω στον κόσμο ως μια οικία προσευχής για όλα τα έθνη».

«Κάθε χρόνο, εκατομμύρια Εβραίοι σε όλο τον κόσμο παρατηρούν "μηχανικά" τις πένθιμες τελετουργίες των τριών εβδομάδων και των εννέα ημερών του Tisha B'Av, σαν να μην άλλαξε τίποτα από τον περασμένο αιώνα. Εν τω μεταξύ χάνουμε τη σύνδεσή μας με το όνειρο του Ναού επειδή οι περισσότεροι Ορθόδοξοι Εβραίοι αγνοούν το γεγονός ότι αυτός ήταν σε εβραϊκά χέρια για πέντε δεκαετίες.

Ήρθε η ώρα να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο ότι πιστεύουμε αληθινά ότι ο Όρος του Ναού είναι δικός μας και πραγματικά ελπίζουμε και προσευχόμαστε για μια εποχή απαράμιλλης παγκόσμιας ειρήνης και αρμονίας, με την εκ νέου οικοδόμηση του Τρίτου Ναού .Το νέο αυτό βίντεο είναι ένα συναισθηματικό και οπτικό εργαλείο για να ξυπνήσει τον παγκόσμιο εβραϊκό κόσμο,  εξωτερικεύοντας το μήνυμα ότι το όνειρο των 2000 χρόνων είναι τελικά στη διάθεσή μας», κατέληξε ο ίδιος.

Το Temple Institute είναι ένα κέντρο έρευνας και προετοιμασίας για την δημιουργία του Τρίτου Ναού. Εκτός από την εκπαιδευτική του δραστηριότητα, έχει αναδημιουργήσει πάνω από 60 ιερά αγγεία για χρήση στον Τρίτο Ιερό Ναό, τον οποίο μπορεί να δει κάποιος στο Κέντρο Επισκεπτών του στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

https://youtu.be/yU4_ZShs5IM

https://youtu.be/8ZzwQZBea9E

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...