Κόσμος

Ιταλία και Γαλλία "κήρυξαν πόλεμο" ενάντια στα ηλεκτρικά πατίνια!-Απαγορεύτηκαν στο Μιλάνο-Βίντεο

Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι μία νέα μόδα που έχει εξαπλωθεί σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις και προκαλεί φρενίτιδα στους χρήστες τους, αλλά κρύβει και πολλούς κινδύνους.

Μπορεί οι χρήστες των πατινιών να έχουν βρει ένα εναλλακτικό μέσο να μετακινηθούν στην πόλη, ωστόσο στην Ιταλία και τη Γαλλία τα προβλήματα με την κυκλοφορία τους έχουν φέρει έντονες αντιδράσεις.

Την Πέμπτη έγινε γνωστό πως η πόλη του Μιλάνο αποφάσισε την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας σε ηλεκτρικά πατίνια. Πιο συγκεκριμένα, η απαγόρευση αφορά στις εταιρίες που νοικιάζουν τα ηλεκτρικά πατίνια μέσω εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα, ώσπου να υπάρξει μια καθολική και αποτελεσματική ρύθμιση για την κυκλοφορία τους.

Στις αρχές του Ιουνίου, η Ιταλία είχε επιβάλει την υποχρεωτική κυκλοφορία ηλεκτρικών πατινιών σε πεζοδρόμους και χώρους που είναι κατασκευασμένοι για πεζούς και ποδηλάτες, καθώς και σε οδικό δίκτυο όπου το όριο ταχύτητας παραμένει τα 30χλμ/ω. Ωστόσο, η νομοθεσία αυτή όριζε πως επαφίετο σε κάθε τοπική αρχή να εξειδικεύσει τους κανόνες που αφορούν στην κυκλοφορία των πατινιών.

Το Μιλάνο είχε νωρίτερα απαγορεύσει την κίνηση στα πεζοδρόμια, ενώ επέβαλε και πρόστιμο 26 ευρω σε όσους παρέβαιναν το νόμο. Ωστόσο, στην ιταλική πόλη σημειώθηκε ατύχημα, με πεζό να τραυματίζεται όταν ηλεκτρικό πατίνι τον έριξε στο έδαφος.

https://youtu.be/GPueiJ7U-ug

Ενωση τραυματιών από ηλεκτρικά πατίνια στη Γαλλία
Την ίδια ώρα, στη Γαλλία έχει ήδη συσταθεί ένωση τραυματιών από ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι. Τα μέλη του ζητούν από τους δήμους και την κεντρική διοίκηση αυστηρότερα μέτρα σε βάρος του μέσου αυτού. Η ένωση ζητά να καταστεί υποχρεωτική η δημιουργία βάσης δεδομένων από τις εταιρίες ενοικίασης, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να μπορεί να εντοπίσει τον οδηγό ενός ηλεκτρικού πατινιού.

Στο Παρίσι και τη Μασαλία έχει απαγορευτεί η κίνηση των πατινιών στα πεζοδρόμια, ενώ ο δήμος της πρωτεύουσας απαγορεύει και την στάθμευση σε αυτά. Μάλιστα, φαίνεται πως το Παρίσι σκοπεύει να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες ώστε να παραμείνουν μόνο 2 ή τρεις πάροχοι ηλεκτρικών πατινιών στην πρωτεύουσα, ώστε να μπορεί να ελεγχθεί ο αριθμός τους στους δρόμους.

https://youtu.be/IXegBaYuzck

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...