Κόσμος

Ιράν: Κυρώσεις απέναντι σε αμερικανικό ινστιτούτο για προώθηση για αντιιρανικής ρητορικής

Kυρώσεις απέναντι στο Ινστιτούτο Πολιτικής του αμερικανικού ιδρύματος πολιτικής για την Άμυνα των Δημοκρατιών αλλά και τον επικεφαλής του συγκεκριμένα κ. Mark Dubowitz, για τη διάδοση αντιιρανικής προπαγάνδας που υποστηρίζει την «οικονομική τρομοκρατία» των ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν.

Kυρώσεις απέναντι στο Ινστιτούτο Πολιτικής του αμερικανικού ιδρύματος πολιτικής για την Άμυνα των Δημοκρατιών και τον επικεφαλής του, Mark Dubowitz, δήλωσε ότι θα επιβάλλει το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν.

Αιτία η αντιιρανική ρητορική του που αποσκοπούσε στην αύξηση της αμερικανικής οικονομικής πίεσης στην Τεχεράνη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η Τεχεράνη έχει λάβει την απόφαση να επιβάλει κυρώσεις στο ινστιτούτο και στον Dubowitz για φερόμενη διάδοση της αντιιρανικής προπαγάνδας που υποστηρίζει την «οικονομική τρομοκρατία» των ΗΠΑ ενάντια στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Οι εντάσεις μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ κλιμακώθηκαν πέρυσι μετά την απόφαση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει μονομερώς τη χώρα του από την πυρηνική συμφωνία (JCPOA) που υπεγράφη το 2015 και να επαναφέρει οικονομικές κυρώσεις στην Τεχεράνη.

Αργότερα, το Ιράν ανέστειλε εν μέρει τις υποχρεώσεις του στο πλαίσιο της συμφωνίας και άρχισε να εμπλουτίζει το ουράνιο πέρα ​​από το επίπεδο που περιγράφεται από την JCPOA.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...