Κοινωνία

Θάνατος 34χρονης στην Ικαρία: Τι μαρτυρούν τα στοιχεία και τα σενάρια -Βρέθηκε καταπλακωμένη από βράχους σε χαράδρα

Εντοπίστηκε η σορός της άτυχης 34χρονης αστροφυσικού στην Ικαρία, μετά από έρευνες πολλών 24ώρων. Ποια είναι τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές;

Καταπλακωμένη από βράχους, σε χαράδρα 20 μέτρων, εντοπίστηκε νεκρή η 34χρονη Αγγλίδα αστροφυσικός Νάταλι Κρίστοφερ, για τον εντοπισμό της οποίας είχε σημάνει συναγερμός στην Ικαρία τα προηγούμενα 24ωρα.

Το απόγευμα της Τετάρτης γράφηκε ο τραγικός επίλογος στην υπόθεση της εξαφάνισης της Νάταλι Κρίστοφερ. Διασώστες την εντόπισαν νεκρή, σε χαράδρα στην περιοχή Κεραμέ της Ικαρίας, σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου στο οποίο είχε καταλύσει με τον σύντροφό της. Ο ίδιος, συγκλονισμένος, την αναγνώρισε από τα αθλητικά ρούχα που φορούσε η 34χρονη Αγγλίδα αστροφυσικός, τα οποία που έδειξαν οι αστυνομικοί.

Καταπλακωμένη από βράχους η 34χρονη

Η Νάταλι Κρίστοφερ βρέθηκε ανάσκελα, καταπλακωμένη από βράχους, οι οποίοι κατά τα φαινόμενα αποκολλήθηκαν κατά την πτώση της στη χαράδρα. Τη σορό της 34χρονης εντόπισε ένας εθελοντής πυροσβέστης. Η αστυνομία είχε στρέψει τις έρευνές της στη συγκεκριμένη περιοχή και τη χαράδρα, αναλύοντας στοιχεία από το σήμα που εξέπεμψε το κινητό τηλέφωνο της Αγγλίδας αστροφυσικού. Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία geotagging είχαν μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πού βρισκόταν το τηλέφωνο της Κρίστοφερ και έπειτα από λίγο εντοπίστηκε η σορός της.

Ικαρία: Τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία
Από τις πρώτες ενδείξεις και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί στην Ικαρία, τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Νάταλι Κρίστοφερ επήλθε από δυστύχημα, έπειτα από την πτώση της στη χαράδρα βάθους 20 μέτρων. Πιθανολογείται ότι η άτυχη αστροφυσικός είχε πάει στο σημείο για να κάνει αυτοσχέδια αναρρίχηση, χωρίς να έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Οσο προχωρά η αυτοψία στο σημείο που βρέθηκε νεκρή η 34χρονη Αγγλίδα απομακρύνεται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Πάντως, αυτό που προκαλεί εντύπωση στους αστυνομικούς είναι το γεγονός ότι τα βράχια στο σημείο είναι πολύ απότομα και δεν ενδείκνυται για ελεύθερη αναρρίχηση ή καταρρίχηση. Πάντως, είναι πιθανόν να κληθούν και άτομα με γνώσεις στην αναρρίχηση, προκειμένου να εξεταστούν τα στοιχεία.

Πώς εξηγείται το «παράδοξο» με το κινητό της 34χρονης
Πριν από τον εντοπισμό της σορού της 34χρονης, αίσθηση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι το κινητό της τηλέφωνο φαινόταν να έχει κλείσει το βράδυ της Δευτέρας και ότι άνοιξε το πρωί της Τρίτης. Το τηλέφωνο βρέθηκε πάνω στην Νάταλι Κρίστοφερ, όταν εντοπίστηκε νεκρή στη χαράδρα. Το παράδοξο με τη λειτουργία που εμφάνιζε το κινητό της φαίνεται να δικαιολογείται από την πρόσκαιρη απώλεια σήματος.

Το κώλυμα με τον ιατροδικαστή στην Ικαρία
Ο θάνατος της άτυχης 34χρονης στην Ικαρία φαίνεται πως ήταν ακαριαίος. Στο μεταξύ, έχει προκύψει κώλυμα, καθώς δεν υπάρχει ιατροδικαστής σε κοντινό νησί και θα πρέπει να ταξιδέψει από τη Σύρο. Προς το παρόν, οι αρχές δεν μετακινούν τη σορό της Νάταλι Κρίστοφερ και ο χώρος είναι αποκλεισμένος. Πιθανόν, το σημείο θα φωτογραφηθεί, θα βιντεοσκοπηθεί- πιθανόν με drone- προκειμένου να καταγραφούν όλες οι λεπτομέρειες και τα στοιχεία, ανάμεσά τους και τα σημεία αποκόλλησης των βράχων που καταπλάκωσαν την Αγγλίδα αστροφυσικό μετά την πτώση της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...