Κόσμος

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο "τεντώνει το σκοινί" της αντιπαράθεσης με τον Μακρόν

Όπως φαίνεται η τεταμένη σχέση Μπολσονάρο με τον Μακρόν, δεν θα δει ύφεση, αφού τα σχόλια του προέδρου της Βραζιλίας, γίνονται σε μία περίοδο που απειλεί να τορπιλίσει μια τεράστια εμπορική συμφωνία.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο κάλεσε εκ νέου τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν να αποσύρει τα προσβλητικά σχόλια που έκανε εναντίον του, ενώ κατηγόρησε Γαλλία και Γερμανία ότι προσπαθούν να «εξαγοράσουν» την κυριαρχία της Βραζιλίας με την παροχή οικονομικής βοήθειας για τις φωτιές στον Αμαζόνιο.

Ο Μπολσονάρο χτες δήλωσε ανοιχτός στο ενδεχόμενο να δεχτεί την οικονομική βοήθεια ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από την G7 υπό την αίρεση ότι ο Μακρόν θα πάρει πίσω τις προσβολές που διατύπωσε εναντίον του.

Αλλά λίγες ώρες αργότερα φαίνεται πως άλλαξε «ρότα» και απέρριψε την πρόταση με τον εκπρόσωπό του να λέει στους δημοσιογράφους ότι η Βραζιλία θα δεχόταν ξένη βοήθεια υπό την προϋπόθεση ότι θα ελέγχει η ίδια τα χρήματα που θα λάβει.

«Μόνο αν πάρει πίσω όσα είπε, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και πάλι», δήλωσε ο Μπολσονάρο μετά τις συνομιλίες με Πρόεδρο της Χιλής Σεμπάστιαν Πίνερα σχετικά με την κρίση που έχει ξεσπάσει στον Αμαζόνιο.

«Η Γερμανία και ιδιαίτερα η Γαλλία εξαγοράζουν την κυριαρχία μας», είπε ο Μπολσονάρο.

«Φαίνεται ότι 20 εκατομμύρια δολάρια είναι η τιμή μας. Η Βραζιλία δεν έχει τιμή. Είτε 20 εκατομμύρια είτε 20 τρισεκατομμύρια είναι το ίδιο για εμάς», τόνισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...