Κόσμος

Απόφαση απελευθέρωσης για τον Κίριλ Βισίνσκι από δικαστήριο του Κιέβου

Την απόφαση να αφήσει ελεύθερο τον δημοσιογράφο και επικεφαλής του RIA Novosti Ουκρανίας, Κίριλ Βισίνσκι πήρε το δικαστήριο του Κιέβου.

Την άμεση απελευθέρωση του Κίριλ Βισίνσκι με δική του υπεγγυότητα αποφάσισε το δικαστήριο του Κιέβου.

Ο δημοσιογράφος συνελήφθη στο Κίεβο στις 15 Μαΐου 2018, καθώς κατηγορούνταν ότι υποστήριζε τις αυτοανακηρυγμένες δημοκρατίες στο Ντονμπάς ενώ είχε δεχτεί και κατηγορίες προδοσίας.

Λίγο αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης η αρχισυντάκτρια του RT Μαργαρίτα Σιμογιάν, χαιρέτισε την απόφαση.

Μάλιστα, ο ίδιος μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου δήλωσε πως πλέον δεν έχει κανέναν λόγο να «κρύβεται» από τους Ουκρανούς Εισαγγελείς.

Έθεσε ακόμη τον εαυτό του στη διάθεσή τους για τις επόμενες ακροάσεις.

Υπενθύμισε επίσης ότι αρνείται να συμμετάσχει σε μια ενδεχόμενη ανταλλαγή κρατουμένων και ότι η θέση του επί του θέματος δεν έχει αλλάξει έκτοτε.

«Δεν έχουμε πρόβλημα να ικανοποιήσουμε το αίτημα. Θεωρούμε ότι είναι πιθανό να αλλάξουμε το μέτρο της κράτησης και να το μετατρέψουμε σε προσωπική υπεγγυότητα», δήλωσε ένας από τους Εισαγγελείς.

Ο Βισίνσκι θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος ακόμη και με 15 χρόνια κράτησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...