Ένοπλες Συρράξεις

Β. Πούτιν & Αλ-Σίσι ενώνουν δυνάμεις: Ρωσία & Αίγυπτος ετοιμάζονται να εξαϋλώσουν τους τζιχαντιστές στη Λιβύη - «Ηλεκτροσόκ» για Ερντογάν

Προετοιμασία δράσης των αιγυπτιακών ειδικών δυνάμεων εφόσον απαιτηθεί στην Λιβύη, σε συνεργασία με Ρώσους αφορά η "ειδική" εκπαίδευση αιγυπτιακού επίλεκτου τμήματος αλεξιπτωτιστών σε περιοχή της ρωσικής επικράτειας.

Η επίλεκτη αιγυπτιακή δύναμη αλεξιπτωτιστών μεταβαίνει στην Ρωσία όπου θα λάβει μέρος σε ειδική άσκηση κατάληψης υποδομών και εξουδετέρωσης «εκπαιδευμένων δυνάμεων» σε συνεργασία  με Ρώσους και Λευκορώσους,  με την επωνυμία  'Protectors of Friendship-4'.

Οι Αιγύπτιοι αλεξιπτωτιστές και οι Ρώσοι ομόλογοι τους των αερομεταφερόμενων δυνάμεων Ρωσίας και Λευκορωσίας θα συμμετάσχουν στις στρατιωτικές ασκήσεις που θα υλοποιηθούν από σήμερα έως τις 29 Αυγούστου, ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ.

"Η εντατική εκπαίδευση των Αιγυπτίων περιλαμβάνει την χρήση ελαφρoύ, μεσαίου και βαρέου εξοπλισμού και θα βοηθήσει στην «ενίσχυση των δεξιοτήτων των δυνάμεών της, καθώς και στην ενοποίηση των αντιλήψεων  με άλλες χώρες », πρόσθεσε η ανακοίνωση του αιγυπτιακού ΥΠΑΜ.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Νοέμβριο, οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις υλοποίησαν την διακλαδική άσκηση «Ασπίδα-1», η οποία ήταν η μεγαλύτερη στην περιοχή.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Αίγυπτος φιλοξένησε της άσκηση Bright Star 2018 στη βόρεια ακτή της χώρας. Οι ΗΠΑ, η Ελλάδα, η Ιορδανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιταλία και η Γαλλία, καθώς και 16 παρατηρητές από χώρες της περιοχής  συμμετείχαν σε  χερσαίες, ναυτικές και αεροπορικές ασκήσεις.

Η ενίσχυση των τουρκικών δυνάμεων στην Λιβύη σε συνδυασμό της χρήσης ειδικευμένων μέσων UAV, συστήματα με λέιζερ, κά έχουν βαρέσει κόκκινο στο παλάτι του Αιγύπτιου προέδρου Αλ Σίσι, ο οποίος έχει μιλήσει για «δάκτυλο» του Ερντογάν εντός της  αιγυπτιακής oργάνωσης Mουσουλμανική Aδελφότητα,  στην οποία ηγούνταν ο αποθανών πρόεδρος Μόρσι.

Κύριος στόχος του Σίσι είναι  η τουρκική βάση της πολεμικής αεροπορίας στη Μισράτα της Λιβύης μια ανάσα από την Κρήτη, η οποία απειλεί και την Αίγυπτο σοβαρότατα.

Πάντως είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Μισράτα έχει γίνει στόχος του Χαφτάρ, από τα τέλη του Ιουνίου, οπότε η Τουρκία κηρύχθηκε εχθρική χώρα από τον στρατάρχη που ελέγχει το 85% της Λιβύης.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύονται συχνά φωτογραφίες που δείχνουν ότι το αεροδρόμιο της Μισράτα έχει μετατραπεί σε μια τουρκική αεροπορική βάση, με νέα καταφύγια για αεροσκάφη και για ΜΕΑ.

Η Τουρκία, που θέλει να αποκτήσει δυνατότητες να ασκεί επιρροή στη Μέση Ανατολή, έχει κατασκευάσει στρατιωτικές βάσεις στο Κατάρ, τη Σομαλία και είχε συμφωνήσει για βάση με τον Μπεσίρ στο Σουδάν, θέλοντας να περικυκλώσει την Αίγυπτο.

Η  Αίγυπτος, μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις της Α.Μεσογείου, γνωρίζει επακριβώς από δικά της «κανάλια», τι ετοιμάζει ο Ερντογάν στην Κύπρο και την Α.Μεσόγειο γνωρίζοντας ότι έρχεται η σειρά της και ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα.

Ο Nervana Mahmoud, πολιτικός αναλυτής και σύμβουλος του ΥΠΑΜ της Αιγύπτου, πιστεύει ότι υπάρχει πιθανότητα σύγκρουσης με τους Τούρκους, εφόσον η Τουρκία θεωρήσει την Αίγυπτο ως ευκολότερο στόχο.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος και στρατάρχης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, εξοργίστηκε σφόδρα με την απροκάλυπτη τουρκική παρέμβαση στην Λιβύη και την δράση εξοπλισμένων με πυραύλους μη επανδρωμένων οχημάτων Bayraktar TB2 και μισθοφόρων και έτσι διέταξε τον βομβαρδισμό τους με αεροσκάφη F-16 εντός λυβικού εδάφους.

Εδώ και τουλάχιστον οχτώ μήνες ο Σίσι  προετοιμάζει εντατικά τον αιγυπτιακό στρατό να αντιμετωπίσει την Τουρκία, γνωρίζοντας τα οθωμανικά σχέδια του  Ερντογάν, με κάθε μέσο και κυρίως με την εντατική εκπαίδευση με Ρώσους, Αμερικανούς και Γάλλους, ώστε να αποκτήσουν «ποιότητα» οι δυνάμεις του, για να μην ζήσει το σενάριο που αντιμετωπίζει σήμερα ο Άσαντ, με τον τουρκικό στρατός εντός της συριακής επικράτειας.  

https://youtu.be/PHlo9zfj0jw?t=2

https://youtu.be/TKzYph5rxuQ?t=1

https://youtu.be/OdXExYf7vM4?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...