Εκκλησία

Νέα επίθεση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος στην "αγία ανυπακοή": Είναι αρχή αιρέσεως

Προ διετίας ήταν από τους πρώτους που σήκωσε τους τόνους κατά της "αγίας ανυπακοής". Ήταν σαν σήμερα που ανέφερε σε συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος πως: “Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επικρατήσουν κάποια ακραία φαινόμενα. Παντα υπάρχουν οι νευρωτικοί, αυτοί που θέλουν το αυστηρό, το ακραίο, που υβρίζουν τον Πατριάρχη ,υβρίζουν τον Αρχιεπίσκοπο, όταν πει κάτι που δεν τους συμφέρει, αλλά είναι μια χούφτα άνθρωποι και έχουν προβλήματα ψυχολογικά”.

Χθες επανήλθε στο ίδιο θέμα με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου και την σεβάσμιο μνήμη του Οσίου πατρός ημών Νικοδήμου του Αγιορείτου.

Ο Μητροπολίτης  μίλησε για την ζωή του μεγάλου διδασκάλου της Εκκλησίας μας όσιου Νικοδήμου του Αγιορείτου, καθώς και για το σπουδαίο συγγραφικό του έργο, το οποίο αποτελεί πνευματικό εφόδιο για τον κάθε πιστό που θα αναγνώσει τα βιβλία του και για την νίκη των 630 Θεοφόρων  Πατέρων της εν Χαλκιδόνι Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου κατά της αιρέσεως του Μονοφυσιτισμού.

« Η αίρεση αδελφοί μου είναι το μικρόβιο της ψυχής, το οποίο εισέρχεται με την βοήθεια του διαβόλου και καταβάλλει τον άνθρωπο και τον οδηγεί στον πνευματικό θάνατο. Δυστυχώς και στις μέρες μας υπάρχουν αιρέσεις και μέσα στην Ορθοδοξία. Το να απορρίπτει μία φατρία την διδασκαλία της Εκκλησίας, να υβρίζει τον Πατριάρχη και την Σύνοδο και να εμμένει σε σκληροπυρηνικές θέσεις, δήθεν Ορθόδοξες,  μη υπακούοντας τις υποδείξεις της Εκκλησίας, τότε αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στην αρχή μιας αιρέσεως. Η Ορθοδοξία μας κατέχει την αληθινή πίστη. Εμείς πρέπει να υπακούμε και να ακολουθούμε τον δρόμο της Εκκλησίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...