ΗΠΑ

H ώρα της μεγάλης κρίσης για την Τουρκία - Γερουσιαστές:«Να την τιμωρήσουμε» - Προτάσεις αναθεώρησης των σχέσεων ΝΑΤΟ-Άγκυρας


Σημαντικό ραντεβού για το μέλλον της Τουρκίας έχουμε αυτά τα λεπτά στην Ουάσινγκτον, όπου θα αποφασιστεί εάν τελικά θα υπάρχουν κυρώσεις κατά του καθεστώτος του Ρ. Τ. Ερντογάν.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Rick Scott μαζί με υπόλοιπα μέλη της της γερουσίας, θα θέσουν στο τραπέζι ακόμα και τον ρόλο που πρέπει να έχει η Τουρκία στο ΝΑΤΟ, στη στη συνάντηση που γίνεται με τον Ν. Τραμπ.

Ο Rick Scott, μαζί με τον ρεπουμπλικανικό γερουσιαστή Todd C. Young, εισήγαγε την περασμένη εβδομάδα ψήφισμα που απαιτεί πλήρη εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, στο πλαίσιο του νόμου (CAATSA).

Πάντως πριν λίγο, ο γερουσιαστής Μενέντεζ με επιστολή του προς τον Ν. Τραμπ, ζητεί την πλήρη εφαρμογή του νόμου CAATSA και την επιβολή κυρώσεων χωρις καθυστερησεις, ενώ εκφράζει δυσαρέσκεια που στην σύσκεψη στο Λ. Οίκο συμμετέχουν μόνο Ρεπουμπλικάνοι.

Την ίδια στιγμή, η Lockheed Martin Corp ανακοίνωσε σήμερα ότι εργάζεται για να βρει εναλλακτικούς προμηθευτές για τον εφοδιασμό εξαρτημάτων των F-35 στις ΗΠΑ έπειτα από την απόφαση του Πενταγώνου την προηγούμενη εβδομάδα να αποκλείσει την Τουρκία από το πρόγραμμα του μαχητικού αεροσκάφους F-35.

Η Lockheed ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα κέρδη και πωλήσεις για το δεύτερο τρίμηνο του 2019 που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 1,42 δισ. δολ., ή 5 δολ. ανά μετοχή.

«Αυτές οι ενέργειες θα πρέπει να περιορίζουν κάθε επίπτωση στην μελλοντική παραγωγή είτε στη βιωσιμότητα και παραμένουμε στο σωστό δρόμο για να τηρήσουμε τη δέσμευσή μας και να παραδώσουμε 131 μαχητικά αεροσκάφη F-35 αυτό το έτος», δήλωσε η Μέριλιν Χιούσον, διευθύνουσα σύμβουλός της Lockheed Martin στους επενδυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου.

Η Τουρκία ξεκίνησε την παραλαβή των ρωσικών συστημάτων S-400 νωρίτερα αυτό τον μήνα, με αποτέλεσμα η Ουάσινγκτον να ξεκινήσει τις διαδικασίες απομάκρυνσής της από το πρόγραμμα κατασκευής μαχητικών αεροσκαφών F-35 λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...