Αρχείο

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος - Υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι του


Απέραντη θλίψη στη Φθιώτιδα και στους κόλπους της Εκκλησίας, από την αναγγελία την προς Κύριον εκδημίαν του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικολάου (Διαβάστε το αφιέρωμα).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport ο Ποιμενάρχης μας υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου οι γιατροί παρά τις προσπάθειές τους δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Να αναφερθεί ότι τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως αναλαμβάνει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

O μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος Πρωτοπαπάς γεννήθηκε το 1948 στην Πλατειά Τήνου. Σπούδασε στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1973 και Πρεσβύτερος το 1975. Διετέλεσε Διευθυντής του Ρ/ Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος (1990- 1996). Συνέγραψε μελέτες θεομητορικού, ιστορικού και λογοτεχνικού περιεχομένου και δημοσίευσε πολλά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Εξελέγη Μητροπολίτης Φθιώτιδος το 1996.

Παρακάτω το δελτίου τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος:

Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει ότι μετέστη προς Κύριον σήμερα, 27 Ιουλίου 2019, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Νικόλαος σε ηλικία 71 ετών.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Νικόλαος γεννήθηκε το 1948 στην Πλατειά Τήνου. Σπούδασε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφοιτήσας αριστούχος το 1972.

Διάκονος χειροτονήθηκε το 1973 και Πρεσβύτερος το 1975. Διετέλεσε Αρχιδιάκονος και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (1973 – 1975), Καθηγητής της Εκκλησιαστικής Σχολής Τήνου (1975 - 1978) και Ιεροκήρυξ του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας Τήνου (1975 - 1984).

Το 1984 μετεκλήθη από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Σεραφείμ στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Διετέλεσε Διευθυντής Υπηρεσιών και του Θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας (1984 - 1996), Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος (1990 - 1996) και Ιεροκήρυξ του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Άρεως.

Συνέγραψε πολλές μελέτες θεομητορικού, ιστορικού και λογοτεχνικού περιεχομένου και δημοσίευσε πολλά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά.

Μητροπολίτης Φθιώτιδος εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την 1η Οκτωβρίου 1996. Χειροτονήθηκε την 6η Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Άρεως και ενθρονίσθηκε στη Λαμία την 17η Νοεμβρίου 1996.
Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Φθιώτιδος ορίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
Τα της Εξοδίου Ακολουθίας του μεταστάντος Ιεράρχου, θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...