Οπλικά συστήματα

Την Τρίτη παραδίδεται η πρώτη «παρτίδα» των S-400 - Δύο ρωσικά μεταγωγικά θα προσγειωθούν στην Τουρκία


Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους S-400. Σύμφωνα πάντα με τα Τουρκικά ΜΜΕ, δύο ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη θα προσγειωθούν στην Τουρκία.

Στην Τουρκία βρίσκονται ήδη τεχνικοί από την Ρωσία. Κατ ' αρχάς θα μεταφερθεί μία μπαταρία, ενώ σταδιακά θα πραγματοποιηθεί και η μεταφορά των επόμενων.

Την Τρίτη θα ξεκινήσει το πρώτο στάδιο της παράδοσης.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε τα εξής:

«Θα δείτε μόλις περάσει η εβδομάδα. Ο πρόεδρος μας έχει μιλήσει για το χρονοδιάγραμμα της παράδοσης. Η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου ήδη πέρασε. Την επόμενη εβδομάδα θα δείτε να υλοποιείται η συμφωνία για τους S-400», δήλωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ.

Στην Τουρκία θα παραδοθούν 2 συστοιχίες S-400, οι οποίες αποτελούνται από 4 μπαταρίες. Σε πρώτη φάση δηλαδή, η Τουρκία θα αποκτήσει 4 μπαταρίες, καθεμία εκ των οποίων θα αναπτυχθεί σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Μαζί θα παραδοθούν συνολικά 128 βλήματα/πύραυλοι διαφορετικού βεληνεκούς, καθώς και επιπλέον βλήματα/πύραυλοι, που θα χρησιμοποιούνται εναλλακτικά. Αν υπολογιστεί ότι για κάθε βλήμα/πύραυλο θα πρέπει να υπάρχει κι ένα δεύτερο βλήμα αναμένεται να παραδοθούν τουλάχιστον 256 πύραυλοι στην Τουρκία.

Οι πύραυλοι που θα παραδοθούν θα είναι τέσσερις διαφορετικού βεληνεκούς. Πύραυλοι με βεληνεκές, 40, 120 και 250 χλμ., ενώ ακόμη εξετάζεται από τη Ρωσία αν θα παραδώσει στην Τουρκία και πύραυλο βεληνεκούς 400 χλμ.

Βέβαια το παρασκήνιο είναι έντονο, διότι όπως αποκαλύψαμε χθες, υπάρχει σχέδιο για τους S-400, υπό την λογική της «ειρηνικής εγκατάστασης». Στην περίπτωση αυτή το σύστημα αν και θα είναι σε ετοιμότητα θα λειτουργεί μόνο σε περίπτωση περιφερειακών απειλών ή πολέμου».

«Η φόρμουλα η οποία ονομάζεται ειρηνική εγκατάσταση έχει στόχο να βρεθεί η μέση λύση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία. Με τον τρόπο αυτό οι S-400 θα είναι σε ετοιμότητα, όπως τα πυραυλικά συστήματα τα ραντάρ. Όμως δεν θα λειτουργούν εκτός από κάποιες ασκήσεις και την συντήρηση τους».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ