Κοινωνία

Φωτιά στο Μάτι: Ο ρεπόρτερ που περπατούσε ανάμεσά στους νεκρούς, προσπαθώντας να μην τους πατήσει! (βίντεο)

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία από τη φονική φωτιά στο Μάτι και οι μνήμες όλων όσοι έζησαν τον πύρινο εφιάλτη από κοντά είναι νωπές. Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες του Αλέξη Κουβέλη, ο οποίος βρέθηκε τότε στον τόπο του θανάτου. Ο δημοσιογράφος του Alpha είχε σοκάρει με τις περιγραφές του:

«Περπάτησα ανάμεσά τους, προσπάθησα να μην τους πατήσω. Ήταν μια γειτονιά που είχε περισσότερους νεκρούς παρά ζωντανούς. Ήταν ανοιχτή η πόρτα στο αυτοκίνητο και ήταν έτσι πιασμένος ο άνθρωπος. Ο άλλος είχε χωθεί κάτω από το αυτοκίνητο. Ήταν φανερό τι έγινε εκεί. Όλα έγιναν αστραπιαία. Κρατάω την εικόνα με το μηχανάκι. Ήταν στη μέση του δρόμου, είχε γείρει, είχε πέσει πάνω στο αμάξι και είχε πλακώσει τον οδηγό και τον συνεπιβάτη. Είναι φανερό, είχε κατεύθυνση προς την παραλία και έπεσε. Πιστεύω ότι τους έχουν πνίξει οι καπνοί».

https://youtu.be/uwjerhGCYRk

Το ρολόι του χρόνου σταμάτησε στις 23 Ιουλίου 2018 στο Μάτι… Συνολικά 102 ψυχές χάθηκαν στις φλόγες της φονικής φωτιάς, σε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...