Αθλητισμός

Υπέγραψε στον Παναθηναϊκό ο επιθετικός Κριστιάν Κόναν - Ποιος είναι

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την Παρασκευή την απόκτηση του 20χρονου επιθετικού Κρίστιαν Κόναν, που υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με το «τριφύλλι» και είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη προσθήκη έχει ως κατεύθυνση το μέλλον.

Επί της ουσίας ο Κόναν θα δοκιμαστεί από τον Γιώργο Δώνη στις προπονήσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού, αναμένεται να τον πάρει μαζί του στην αποστολή της ομάδας για την Ολλανδία (15 Ιουλίου) και από την αξιολόγηση του έμπειρου προπονητή θα καθοριστεί εάν θα παραμείνει στην πρώτη ομάδα ή αν θα παραχωρηθεί με τη μορφή του δανεισμού. 

Όπως αναφέρει το sdna.gr, o γεννηθείς στο Βαρέζε της Ιταλίας στις 12/07/1999, αλλά με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού, έχει ύψος 1.78, βάρος 76 κιλά και αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.

Σύμφωνα με το σκάουτινγκ που τον συνοδεύει και καταγράφεται στα ρεπορτάζ των γαλλικών Μέσων, τα κυριότερα (θετικά) χαρακτηριστικά του είναι η ταχύτητα και τα καλά τελειώματα μπροστά από την αντίπαλη εστία, οι γρήγορες αποφάσεις και η κίνησή του στο χώρο χωρίς μπάλα, ενώ στον αντίποδα χρειάζεται να δουλέψει περισσότερο (αρνητικά) στο κράτημα της μπάλας, τις μεταβιβάσεις, το συνδυαστικό παιχνίδι και την τακτική του τοποθέτηση.

Πρόκειται για έναν νεαρό επιθετικό που δεν έχει παραστάσεις σε επαγγελματικό επίπεδο, ο οποίος δοκιμάστηκε με την ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού σε πρόσφατο τουρνουά στην Ολλανδία υπό το βλέμμα του Νταμπίζα, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού και αποκτήθηκε για τρία χρόνια με ελάχιστο ασφαλώς κόστος και κατεύθυνση το μέλλον.

Ο Κόναν εντάχθηκε στην U-19 της Μπορντό σε ηλικία 18 ετών (καλοκαίρι 2017) και αγωνίστηκε με τη Μπορντό Β έως τον περασμένο χειμώνα, έχοντας 4 συμμετοχές.

Αμέσως μετά την Μπορντό δοκιμάστηκε από την ακαδημία της Ιντερ, ενώ στα τέλη του Νοέμβρη του 2018 πήγε στη Σουηδία (σε διεθνές τουρνουά που διοργανώθηκε από τον Γιουσέφ Μουσαϊντ και την εταιρία Premier’Art) για μία εβδομάδα, μαζί με άλλους 17 παίκτες από γαλλικές Ακαδημίες και συμμετείχε σε τουρνουά με φιλικούς αγώνες απέναντι σε επαγγελματικές ομάδες.

Εκεί τον εντόπισε η Κλερμόν και του πρόσφερε τον Γενάρη του 2019 ποδοσφαιρική «στέγη» και συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν 2018-19.

Ενσωματώθηκε στην Κλερμόν Β, όπου αγωνίστηκε σε 5 ματς (3 ως βασικός) και σημείωσε ένα γκολ, αλλά η σύμβασή του ολοκληρώθηκε χωρίς να ανανεωθεί.
Ο Κόναν αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στον Παναθηναϊκό και πέτυχε διάνα, καθώς την Παρασκευή υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Η ανακοίνωση: «Στον Παναθηναϊκό ο Κόναν. Τριετούς διάρκειας συμβόλαιο. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Ιταλού επιθετικού Κρίστιαν Άντερσον Κόναν, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Ο Κόναν γεννήθηκε στο Βαρέζε της Ιταλίας στις 12 Ιουλίου 1999. Ο Ιταλός επιθετικός έχει περάσει από την ακαδημία της Μπορντό, ενώ το περασμένο καλοκαίρι είχε δοκιμαστεί στην Κ19 του Παναθηναϊκού στο τουρνουά του Άμστερνταμ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...