Ρωσία

Ρωσία: Αυτή είναι η νέα προηγμένη πυραυλάκατος με βλήματα cruise Kalibr

Αποκαλύφθηκε η νέα πυραυλάκατος ρωσικής κατασκευής στην πρόσφατη διεθνή έκθεση αμυντικής βιομηχανίας και οπλικών συστημάτων της Ρωσίας «Army-2019», η οποία έχει ήδη προκαλέσει τις εντυπώσεις λόγω των χαρακτηριστικών αλλά και λειτουργικών στοιχείων της.

Η νέα αυτή πυραυλάκατος, την οποία αρκετοί χαρακτηρίζουν και ως «δελφίνι» λόγω των υδροπτερύγων που διαθέτει, καθιστώντας την ιδιαίτερα γρήγορη, ευκίνητη και ευέλικτη, αποτελεί το νέο εξαγώγιμο προϊόν της Ρωσίας για την ενίσχυση των ναυτικών δυνάμεων, εξοπλισμένη με προηγμένο οπλικά συστήματα και σε μια οικονομικά προσιτή τιμή.


Το νέο πολεμικό πλοίο κατηγορίας «Project 133RA» έχει ονομαστεί ως «Antares RA» ενώ τα βλήματα Club, που είναι η εξαγώγιμη έκδοση των πυραύλων Kalibr, είναι το κύριο οπλικό σύστημα που διαθέτει, όπως ανέφερε και ο διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας Radar MMS κ.Άντσεφ, ο οποίος παρευρέθη στην έκθεση της Ρωσίας.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι «η επιλογή της τροποποιημένης έκδοσης των Kalibr, είναι μια ενδιαφέρουσα λύση, δεδομένου ότι η νέα πυραυλάκατος είναι ιδιαίτερα γρήγορη, με αρκετά καλά και αξιόπιστα χαρακτηριστικά» προσφέροντας σε αυτά μια υπολογίσιμη δύναμη πυρός.


Τα χαρακτηριστικά και ο ρόλος του νέου πλοίου
Στη συνέχεια δήλωσε ότι «το Antares-Ra είναι ικανό να αναπτύξει σχετικά μεγάλες ταχύτητες εξοπλισμένο με πυραυλικά συστήματα αλλά και συστήματα πυροβολικού τα οποία είναι ικανά να χτυπήσουν και να εξουδετερώσουν τόσο χερσαίους όσο και θαλάσσιους στόχους».

Αυτό που κατέστη σαφές είναι το γεγονός πως το συγκεκριμένο πολεμικό πλοίο θα είναι η βέλτιστη λύση για τις χώρες με περιορισμένες αμυντικές δαπάνες και με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες για την προστασία του θαλάσσιου χώρου τους, κάτι που επισήμανε επεσήμανε ο Άντσεφ.


Επιπρόσθετα τόνισε ότι η πυραυλάκατος Antares-RA διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό, συστήματα επικοινωνιών και ραντάρ, ενώ είναι ικανό να χρησιμοποιήσει ένα μη επανδρωμένο εναέριο χώρο για τον εντοπισμό αλλά και την στόχευση εχθρικών στόχων και απειλών.

Τέλος, έχει εκτόπισμα 226 τόνους ενώ μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 60 κόμβων, με πλατφόρμα τσεσσάρων θέσεων εκτόξευσης πυραύλων cruise Club/ Kalibr, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

Πηγή: TASS

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...