Ένοπλες Συρράξεις

Προεόρτια επιχειρήσεων κατά του Ιράν - Διεθνή ΜΜΕ: «Άσκηση Ισραηλινών μαχητικών κάτω από την Κρήτη»

Την Ελλάδα εμπλέκουν ξανά ρωσικά και ισραηλινά δημοσιεύματα αναφέροντας χθεσινοβραδυνή  ισραηλινή αεροπορική άσκηση, η οποία φέρεται να υλοποιήθηκε νότια της Κρήτης, με σκοπό όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, την εξοικείωση των Ισραηλινών πιλότων για επικείμενη αεροπορική επιδρομή στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έλαβε χώρα χθές και αναμένουμε σχετική ανακοίνωση και από την ελληνική πλευρά, δεδομένου ότι η είδηση «παίζει» σε αρκετά  MME .

«Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη υλοποίησαν άσκηση ετοιμοτητάς για να εισέλθουν στον εναέριο χώρο του Ιράν στην Α.Μεσόγειο κοντά σε ελληνικές ακτές», αναφέρει το ισραηλινό δημοσίευμα.

Το πρακτορείο ειδήσεων NZIV, δημοσίευσε ότι χθες βράδυ μαχητικά αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εξήλθαν στην Α.Μεσόγειο φτάνοντας ανοικτά των ακτών στην Κρήτη. Η διαδρομή τους αυτή προσομοιάζει σύμφωνα με ειδικούς, την διαδρομή των Ισραηλινών σε μια επικείμενη πιθανή επίθεση κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία φέρεται να έχει ελέγξει σε πραγματικές συνθήκες την ιρανική αεράμυνα και επομένως πολλοί αναλυτές έχουν καταλήξει  στο συμπέρασμα ότι το Ισραήλ είχε ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για πιθανή επίθεση από αέρος κατά του Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας αυτού του κράτους.

Επιπλέον, πριν από την εμφάνιση αυτών των πληροφοριών, ο ίδιος ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός δήλωσε ότι τώρα τα ισραηλινά αεροσκάφη μπορούν εύκολα να φτάσουν στο Ιράν, γεγονός που πιθανώς επιβεβαιώνει το γεγονός ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανή δράση .

https://twitter.com/IsraeliPM/status/1148595558468268033

Τονίζεται ότι ο Νετανιάχου προήδρευσε σε μυστική  διάσκεψη, στην οποία παρέστη ο αρχηγός του στρατού στρατηγός  Aviv Kochavi, ο Α/ΓΕΑ υποπτέραρχος Amikam Norkin και πολλοί άλλοι.  Αναφερόμενος στο θέμα της σύσκεψης, ο Νετανιάχου δήλωσε αργότερα: "Βλέπω όλα τα όπλα, συστήματα και τα αεροσκάφη μας και εδώ πίσω μου είναι τα F-35 Adir. Το Ιράν πρόσφατα απείλησε να καταστρέψει το Ισραήλ. Θα πρέπει να θυμούνται ότι αυτά τα αεροσκάφη μπορούν να φτάσουν οπουδήποτε στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν καθώς και της Συρίας ».

Οι στρατιωτικές πηγές του DEBKAfile αναφέρουν ότι η επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού στη μοίρα των  F-35, ήταν η απάντησή του στο γεγονός ότι το Ιράν επέστρεψε στην αναβάθμιση και στον εμπλουτισμό  ουρανίου σε επίπεδα που προσεγγίζουν την κατασκευή πυρηνικών κεφαλών. Επίσης υπάρχουν  αναφορές ότι η Τεχεράνη έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για πιθανή στρατιωτική επίθεση κατά του Ισραήλ από τη Συρία. Σύμφωνα με διαφορετικές πηγές,  Χεζμπολάχ και ιρανικές σιιτικές πολιτοφυλακές συμμετέχουν σε αυτές τις προετοιμασίες πολέμου

Το πόσο αντικειμενικές είναι αυτές οι πληροφορίες μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο, αλλά οι ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι εάν το Ισραήλ διεισδύσει στον εναέριο χώρο του Ιράν και χτυπήσει τη χώρα, η Τεχεράνη σίγουρα μπορεί να ανταποκριθεί με μαζικό πλήγμα εκατοντάδων βαλλιστικών πυραύλων κατά του  Ισραήλ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και ο ΥΠΑΜ της χώρας έχουν δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά, ότι δεν πρόκειται να αφήσουν ποτέ το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, την στιγμή που οι Ιρανοί εμπλουτίζουν ουράνιο, με άγνωστα αποτελέσματα από την διεθνή κοινότητα.

Τις επόμενες ημέρες θα διαπιστώσουμε τι ακριβώς ετοιμάζει το Ισραήλ, το οποίο είναι πυρ και μανία , και με Ρωσία και Κίνα που σιγοντάρουν την Τεχεράνη, στις πυρηνικές της φιλοδοξίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...