Αθλητισμός

Παγκόσμιο Κύπελλο: Αντιδράσεις στην Αγγλία από τον πανηγυρισμό με «τσάι» Αμερικανίδας παίκτριας (βίντεο)


Η γυναικεία ομάδα των ΗΠΑ νίκησε με 2-1 την Αγγλία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως ο πανηγυρισμός του δεύτερου γκολ ενόχλησε σφόδρα τους αντιπάλους.

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε στο αγγλικό κοινό ο πανηγυρισμός της Αμερικανίδας Άλεξ Μόργκαν, όταν σκόραρε το δεύτερο γκολ των ΗΠΑ στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών κόντρα στην Αγγλία, με τις Αμερικανίδες να πανηγυρίζουν τελικά τη νίκη- πρόκριση με σκορ 2-1.

H 30χρονη Μόργκαν, που είχε και τα γενέθλια της, όταν σκόραρε πανηγύρισε με την κίνηση ότι πίνει τσάι. Πρόκειται βέβαια για σαφή υπαινιγμό στη συνήθεια των Άγγλων να πίνουν συχνά το συγκεκριμένο αφέψημα, αλλά σε μία δεύτερη ανάγνωση κάποιοι είδαν μία νύξη στο «Κόμμα του Τσαγιού της Βοστώνης», μιας πολιτικής διαμαρτυρίας του 1773 που οδήγησε στην αμερικανική επανάσταση κατά των Άγγλων και όλα αυτά δυο μέρες πριν από την 4η Ιουλίου.
https://twitter.com/mberjus/status/1146221492423876609?ref_src=twsrc%5Etfw

Χαρακτηριστικά, η Αγγλίδα παίκτρια, Λιάν Σάντερσον, σχολίασε ότι «περίμενα απόψε ότι θα σκοράρει η Άλεξ, αλλά δεν χάρηκα με τον πανηγυρισμό. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά βασίζεται στο ότι έπαιζαν με την Αγγλία και αγαπάμε το τσάι στην Αγγλία. Εγώ δεν πίνω τσάι, όμως με αυτό μας έχουν συνδέσει, έτσι νομίζω πως είναι λίγο κακόγουστο».
https://twitter.com/piersmorgan/status/1146353471471456261?ref_src=twsrc%5Etfw

​Με τη σειρά της η Μόργκαν εξηγώντας τον πανηγυρισμό σημείωσε ότι «ξέρω πως η Μέγκαν Ράπινο έχει τον καλύτερο πανηγυρισμό και έπρεπε να κάνω κάτι πραγματικά καλό. Αισθάνομαι πως δεν είχαμε εύκολη πορεία σε αυτή τη διοργάνωση και γι’ αυτό έκανα το “τσάι”».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ