Κόσμος

Με συνοδεία πολεμικών πλοίων έπλευσε βρετανικό τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ

Το Ιράν έχει προειδοποιήσει για τη λήψη αντισταθμιστικών μέτρων, μετά την απόφαση του Λονδίνου για κατάσχεση του πετρελαιοφόρου πλοίου στο Γιβραλτάρ.

Συνοδεία στρατιωτικών πλοίων έπλευσε στα Στενά του Ορμούζ το βρετανικό πετρελαιοφόρο «Pacific Voyager».

Σύμφωνα με την υπηρεσία εντοπισμού «Marine Traffic», κατά τη διάρκεια της Τρίτης, το βρετανικό τάνκερ εισήλθε στα ύδατα του Στενού, συνοδεία πλοίου του βρετανικού πολεμικού ναυτικού.

Στη συνέχεια, το πολεμικό πλοίο του Ηνωμένου Βασιλείου σταμάτησε να ακολουθεί το τάνκερ, καθώς αντικαταστάθηκε από πλοίο του ΝΑΤΟ στον Κόλπο του Ομάν.

 

Μέχρι στιγμής είναι ασαφές τι ακριβώς οδήγησε τα δύο πολεμικά πλοία στο να ακολουθήσουν το βρετανικό τάνκερ.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το περιστατικό επέρχεται εν μέσω της έντασης μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιράν, ως απόρροια της απόφασης του Λονδίνου να κατασχέσει πετρελαιοφόρο πλοίο, στο Γιβραλτάρ.

Η Τεχεράνη έσπευσε να καταδικάσει την κίνηση αυτή, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο αντισταθμιστικών μέτρων.

 

Το Λονδίνο ισχυρίστηκε ότι το τάνκερ «Grace 1» κατασχέθηκε, καθώς μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο προς τη Συρία, παραβιάζοντας τις ευρωπαϊκές κυρώσεις προς την αραβική χώρα.

Το Ιράν αρνήθηκε, από την πλευρά του, ότι το πλοίο είχε ως προορισμό τη Συρία και χαρακτήρισε την ενέργεια του Ηνωμένου Βασιλείου ως «πειρατεία».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...