Πνευματικά ωφέλιμα

Κωνσταντίνος Ιαβέρης: «Να υπάρχει ενημέρωση σε καθημερινή βάση, όχι με αφορμή έναν θάνατο, αλλά ως κοινωνική υποχρέωση» (βίντεο)

Στην εκπομπή One Report μίλησε ο εκπαιδευτής οδηγικής συμπεριφοράς Κωνσταντίνος Ιαβέρης, με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα του γιού του επιχειρηματία Ζαχαριά. O κ. Ιαβέρης επεσήμανε την ανάγκη «να υπάρχει ενημέρωση σε καθημερινή βάση, όχι με αφορμή έναν θάνατο, αλλά ως κοινωνική υποχρέωση» και πρόσθεσε πως έχουμε σοβαρό πρόβλημα την απώλεια των νέων στο δρόμο. Ως κύριες αιτίες ατυχημάτων ανέδειξε την υπέρβαση των ορίων ταχύτητας, τη χρήση κινητού και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την ώρα της οδήγησης αλλά και το γεγονός «πως πολλοί είναι αφηρημένοι ή σκέπτονται τα προβλήματά τους εκείνη την ώρα».

 

Επιπλέον τόνισε πως «δεν πρέπει να σχολιάζουμε κάποιον που έφυγε» και τόνισε πως δεν είναι θέμα οικονομικής κατάστασης η απώλεια μια και «κυρίως σκοτώνονται φτωχοί, οι οποίοι είτε κυκλοφορούν με μηχανάκια που κάνουν 300ευρώ είτε με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα των 100ο ευρώ που δεν παρέχουν καμία ασφάλεια» είπε και συμπλήρωσε «άρα δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά προσοχής και τήρησης του ΚΟΚ». Ακόμα, τόνισε ότι στο δρόμο που έγινε το τροχαίο ατύχημα έχει σκοτωθεί πολύς κόσμος και έκανε έκκληση για προσεκτική και συγκεντρωμένη οδήγηση.

https://www.youtube.com/watch?v=z4VRvyf9s5c

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...