Πνευματικά ωφέλιμα

Η Αγία Άννα του καλοκαιριού

Η Αγία Άννα η μητέρα της Παναγίας και η γιαγιά του Χριστού κατέχει μία ξεχωριστή θέση στην Εκκλησία. Τρεις φορές το χρόνο γιορτάζεται η μνήμη της: α) Στις 9 Σεπτεμβρίου, μαζί με τον Θεοπροπάτορα Ιωακείμ, την επομένη ημέρα των γενεθλίων της Θεοτόκου, β) Στις 9 Δεκεμβρίου εορτάζεται η Σύλληψις της Αγίας Άννης, και τέλος γ) Στις 25 Ιουλίου εορτάζεται η Οσία Κοίμησή της.

Η Αγία Άννα, , αξιώθηκε να αποκτήσει παιδί σε αρκετά προχωρημένη ηλικία. Η Παναγία ήταν ένα θεόσταλτο δώρο για τον Ιωακείμ και την Άννα των οποίων η ευσέβεια ήταν αδιαμφισβήτητη και η προσευχή τους συνεχείς όλα τα χρόνια της ζωής τους για ένα παιδί.

Αδιάκοπα ο Ιωακείμ και η Άννα παρακαλούσαν και είχαν μία κρυφή ελπίδα ότι η προσευχή τους θα εισακουστεί. Και το θαύμα έγινε και ο Θεός τίμησε την μεγάλη ευσέβειά τους, την ταπεινοφροσύνη τους και την εμπιστοσύνη τους απέναντί του χαρίζοντάς τους την Παναγία, γράφει η .

Η Αγία Άννα βοηθάει τα ζευγάρια που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν.

Πολλοί είναι οι σύζυγοι οι οποίοι προσφεύγουν στην Σκήτη της Αγίας Άννης στο Άγιο Όρος για να πάρουν την ευλογία και να εκπληρώσουν το τάμα τους, αντλώντας ταυτόχρονα δύναμη από το πνευματικό κλίμα που επικρατεί στο μοναστήρι.

Στο Άγιο Όρος, γνωστό ως το περιβόλι της Παναγίας, αναφέρεται ότι έχει και η Αγία Άννα μια ξεχωριστή θέση τιμής. Η μεγαλύτερη και αρχαιότερη εκεί Σκήτη είναι αφιερωμένη στην Αγία Άννα. Αριθμεί 50 περίπου ασκητικές καλύβες, ενώ το Κυριακό, που είναι μεγαλοπρεπέστατος Ναός πυκνά αγιογραφημένος είναι αφιερωμένος στο όνομά της. Στο Κυριακὸ της Σκήτης φυλάσσεται το αριστερό πόδι της Αγίας Άννης, ενώ στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου φυλάσσεται ολόκληρη η κνήμη του δεξιού ποδιού.

Η Αγία Άννα να μας ευλογεί και να χαρίσει σε όλα τα ζευγάρια το ανεκτίμητο θησαυρό που λαχταρούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...