Κόσμος

Η Άγκυρα "σβήνει" από το χάρτη την Κύπρο: Με προκλητική NAVTEX δεν την αναγνωρίζει ως... κράτος - "Στηρίζει" την Τουρκία ο Ντ. Τραμπ

Τη στήριξη του Τραμπ έχει βρει αιφνιδιαστικά η Άγκυρα, τη στιγμή που οι Τούρκοι με τον πλέον παράνομο τρόπο αμφισβητούν όχι απλά την ελληνοκυπριακή κυριαρχία, αλλά την Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος όπως φαίνεται είναι αποφασισμένος να μην επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των S-400, ωστόσο σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται πως η "ενίσχυση της συμμαχίας ΗΠΑ-Ελλάδας" δεν είναι τίποτα άλλο παρά λόγια.

Οι τουρκικές επεκτατικές βλέψεις στην Κύπρο και η ξεκάθαρη αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Κύπρου με τον πλέον παράλογο τρόπο είναι αρκετές ώστε οι ΗΠΑ, ως μέλος-σύμμαχος του ΝΑΤΟ να παρέμβουν και να στηρίξουν όσα ορίζει το διεθνές δίκαιο. Ο Τραμπ όμως έχει άλλα σχέδια για τον... φίλο του τον Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν κατηγορεί την Τουρκία για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικών S-400, στρέφοντας τις ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση και τον Μπαράκ Ομπάμα.

"Υπάρχουν πολλές περιστάσεις και πολλά προβλήματα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα", δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο. "Αυτό χρονολογείται από τη διοίκηση του Ομπάμα, η οποία ήταν καταστροφή".

Κατ' αυτόν τον τρόπο ο Τραμπ αποφεύγει πλαγίως την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την απόκτηση των S-400. Το ίδιο συνέβη και την περασμένη εβδομάδα όταν ανακοίνωσε την απομάκρυνση της Άγκυρας από το πρόγραμμα F-35. 

Ο Τραμπ κατηγορεί φανερά τη διακυβέρνηση του Ομπάμα για την τρέχουσα κατάσταση.

Τουρκική Navtex "σβήνει" από τον χάρτη την Κύπρο

Η Τουρκία "σβήνει" την Κύπρο από τον χάρτη, με μία NAVTEX η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και τη λογική. Η Άγκυρα σε Navtex που εξέδωσε για τη συνέχιση των "ερευνών" του Barbaros εντός της κυπριακής ΑΟΖ με μια φράση "εξαφανίζει" την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι στη ΝΑVΤΕΧ 838/19, όλη η ευθύνη για τη ναυσιπλοία ανήκει στο σταθμό της Αττάλειας. Προσθέτει δε ότι όσα μηνύματα εκδίδονται από το σταθμό της Λάρνακας δεν έχουν καμία ισχύ αφού "η Κύπρος που αναφέρεται στην Larnaca NAVWARN NR MA48-375 / 19 δεν είναι το αρχικό κράτος που ιδρύθηκε το 1960.

Ως εκ τούτου, η Τουρκία δηλώνει ότι ο όρος «Κύπρος» δεν έχει καμία μορφή αναγνώρισης με βάση τις υποχρεώσεις της Τουρκίας που απορρέουν από τη Συνθήκη Εγγύησης και τη Συνθήκη περί ιδρύσεως του 1960.

Οι προσπάθειες νομιμοποίησης των παρανόμων ισχυρισμών της κυβέρνησης της Ελλάδας μέσω του Larnaca NAVWARN NR MA48-375 / 19 είναι άκυρες και δεν θα γίνουν δεκτές ούτε από την Τουρκία", καταλήγει η τουρκική Navtex.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...