Εσωτερική Ασφάλεια

Ετοιμάζονται για «πόλεμο»: Οι αναρχικοί στήνουν ομάδες περιφρούρησης στα Εξάρχεια - Μαζεύουν ρόπαλα & ασπίδες!

Την εμφάνισή τους με ξεκάθαρα απειλητικές διαθέσεις σε περίπτωση αστυνομικής επιχείρησης, έκαναν ομάδες υπεράσπισης των καταλήψεων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Μάλιστα οι αντιεξουσιαστές ανήρτησαν και σχετικές φωτογραφίες σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, στις οποίες αποτυπώνονται να φέρουν ρόπαλα και ασπίδες, ενώ έχουν καλύψει τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Η συγκεκριμένη κίνηση, ερμηνεύεται από τις αρχές, ως απάντηση στη σχεδιαζόμενη έφοδο των αστυνομικών στο «άβατο» των Εξαρχείων.

Στην ανάρτησή τους, οι αντιεξουσιαστές αναφέρουν πως «Συνεχίζουν να βασανίζουν, να μας ετοιμάζουν φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ραντίζουν τους δρόμους μας και τα κορμιά μας με χημικά και πλαστικές σφαίρες, να μας δολοφονούν. Ανακοινώνουν μια ακόμα φορά ότι θα πάρουν τις εστίες μας, τις καταλήψεις, τις πλατείες, τα πάντα», 'όπως αναφέρει το newpost και ο Μ. Τεζάρης.

Τέλος δηλώνουν αποφασισμένοι: «να υπερασπιστούμε τις καταλήψεις, τις γειτονιές μας, τη μνήμη του αγώνα. Θα πολεμήσουμε. Ο κόσμος της ελευθερίας, της κοινότητας, της αλληλεγγύης θα νικήσει».

ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΜΕΡΕΣ

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, το ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» πριν δύο ημέρες απειλούσε την κυβέρνηση με αντίποινα «πολλαπλάσιου κόστους» εφόσον επιχειρήσει εκκαθάριση στα Εξάρχεια.

Στην εν λόγω ανάρτηση το στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας υποστηρίζει ότι θα επιχειρηθεί «σοκ και δέος» από την ΕΛΑΣ, «με αντικειμενικό σκοπό την ψυχική αποδιοργάνωση μας και έτσι και την πρακτική μας «παράλυση»» όπως αναφέρει. Μιλά για «δυναμικές επιχειρήσεις με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού αστυνομικών. Οπως υποστηρίζει την επιχείρηση θα εκπονήσει – λόγω εμπειρίας – ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ότι θα την εποπτεύει βήμα-βήμα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και, μεταξύ άλλων, ότι θα επιχειρηθούν εκκενώσεις καταλήψεων (π.χ. του ΒΟΞ) στις 6 τα χαράματα μέσα στον Αύγουστο.

Ο Γ. Καλαϊτζίδης σημειώνει πως ο «Ρουβίκωνας» έχει σχεδιάσει την απάντησή του. «Δεν ξέρω αν επαρκεί. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα προσπαθήσουμε να μην ετεροκαθοριστούμε από της κινήσεις της Κατεχάκη αλλά να ανακτήσουμε σε άμεσο χρόνο την πρωτοβουλία των κινήσεων» αναφέρει και απειλεί ανοικτά: «Μια πρωτοβουλία που θα οδηγήσει στο δόγμα «κόστος πολλαπλάσιο του επιδιωκόμενου αποτελέσματος»».

Μάλιστα, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, αναρχικοί ανέφεραν ότι “ το Σάββατο προς Κυριακή πρωί της 14ης Ιουλίου 2019, ένας αναρχικός πρόσφυγας τραυματίστηκε από σφαίρα μπάτσου κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ ΜΑΤ και αναρχικών στην γειτονιά των Εξαρχείων”.

Με δεδομένα τα πρόσφατα γεγονότα των Εξαρχείων, με την κλοπή της κάλπης , με τις επιθέσεις σε λιμενικούς, αλλά και τις ποικίλες δράσεις του Ρουβίκωνα , οι αρχές ανησυχούν στην καλύτερη των περιπτώσεων για “επαναστατική γυμναστική” από πλευράς μπαχαλάκηδων και στην χειρότερη για ένα συντονισμένο γαϊτανάκι βίας με άγνωστες συνέπειες!

Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση, οι αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί, που καλόμαθαν 4 χρόνια, θα επιστρέψουν δυναμικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης