Εκκλησία

Εικόνα του Αγίου Νικολάου του 16ου αιώνα ανακαλύφθηκε κατά τις ανασκαφές σε φρούριο της Μολδαβίας

Μια αρχαία εικόνα ανακαλύφθηκε πρόσφατα κατά τις αρχαιολογικές ανασκαφές σε ένα μολδαβικό φρούριο που χτίστηκε αρχικά από τον Άγιο Στέφανο τον Μέγα τον 15ο αιώνα.

Μια ομάδα φοιτητών από το Τμήμα Ιστορίας και Γεωγραφίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Ion Creangă στο Κισινάου ανακάλυψε μια χάλκινη εικόνα του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού από το 16ο αιώνα, με ανασκαφές στο μεγάλο χαντάκι που περιβάλλει το φρούριο και εντοπίζοντας τις υπόγειες κατασκευές μέσα στην περίμετρο του φρουρίου, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Basilica.

Θραύσματα από διάφορα άλλα αντικείμενα από διάφορες χρονικές περιόδους βρέθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια των ανασκαφών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο πρακτικής 3 εβδομάδων του Τμήματος Ιστορίας.

Το αρχικό ξύλινο φρούριο Soroca χτίστηκε από τον Μολδαβό πρίγκιπα Άγιο Στέφανο το 1499. Ανασχηματίστηκε σε πέτρα κάτω υπό τον Petru Rareş στα μέσα του 16ου αιώνα ως ένας τέλειος κύκλος. Το φρούριο αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο σήμερα στη Σορώκα, διατηρώντας μέχρι σήμερα την αρχιτεκτονική της παλιάς Σορώκα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ