Υγεία

Αυτοί είναι οι 7 εχθροί για ένα εκθαμβωτικό χαμόγελο!

Κάποια απλά πράγματα μπορεί να μας στερούν ένα εκθαμβωτικό χαμόγελο και την υγεία των δοντιών μας.

Για να έχετε ένα εκθαμβωτικό χαμόγελο και υγιή, κατάλευκα δόντια, θα πρέπει να αποβάλλετε τις ανθυγιεινές συνήθειες και να διαθέτετε πειθαρχία. Κι αυτό γιατί τα δόντια σας έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα με πολλούς «εχθρούς».

Οι εχθροί αυτοί είναι οι τροφές, τα ποτά, αλλά και άλλες καθημερινές συνήθειες που μπορούν να βλάψουν τα δόντια σας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ποιοι είναι οι 7 μεγαλύτεροι εχθροί των δοντιών σας:

Piercing στη γλώσσα

Το piercing στη γλώσσα μπορεί να θεωρείται από πολλούς ανθρώπους ένα «μοδάτο» αξεσουάρ, έχετε, όμως, σκεφτεί τι μπορεί να προκαλέσει στα δόντια σας; Η στοματική κοιλότητα δεν προορίζεται για μεταλλικά αντικείμενα και το piercing μπορεί να βλάψει το σμάλτο και να οδηγήσει σε ρωγμές των δοντιών σας.

Λευκό κρασί

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ήδη πως το κόκκινο κρασί προκαλεί αποχρωματισμό των δοντιών και αφήνει λεκέδες, αλλά το κιτρινωπό λευκό κρασί μπορεί να είναι πολύ πιο επιβλαβές. Κι αυτό συμβαίνει επειδή το λευκό κρασί είναι πολύ πιο όξινο και μπορεί να βλάψει την επιφάνεια του στρώματος των δοντιών, προκαλώντας τον μόνιμο αποχρωματισμό τους.

Πιπίλισμα λεμονιού

Παρά το γεγονός ότι το λεμόνι είναι πλούσια πηγή μετάλλων και βιταμίνης C, έχει παράλληλα υψηλή περιεκτικότητα σε οξέα, που μπορούν να διαβρώσουν το σμάλτο των δοντιών και να προκαλέσουν υπερβολική ευαισθησία τους στη ζέστη ή στο κρύο. Γι’ αυτό σκεφτείτε το καλά προτού αποφασίσετε να πιπιλίσετε φέτες λεμονιού, όπως για παράδειγμα μετά από ένα σφηνάκι τεκίλα.

Μασώντας παγάκια

Σε αντίθεση με το κιτρικό οξύ του λεμονιού που διαβρώνει το σμάλτο, αν μασάτε παγάκια μπορεί να ραγίσετε το σμάλτο. Επίσης, αν μασάτε τον σκληρό πάγο μπορεί να δημιουργήσετε πρόβλημα στη λείανση των δοντιών σας.

Τα αθλητικά ποτά

Αν πίνετε αθλητικά ποτά μετά από μια σκληρή προπόνηση μπορεί να αναζωογονήσετε το σώμα σας, αλλά υπάρχει ενδεχόμενο να βάλετε σε κίνδυνο τα δόντια σας. Τα αθλητικά ποτά μπορεί να περιέχουν οξέα που προκαλούν διάβρωση των δοντιών και βοηθούν στην ανάπτυξη τερηδόνας.

Φάρμακα

Το σάλιο είναι ένας «προστάτης» της στοματικής κοιλότητας και φάρμακα όπως αυτά για την κατάθλιψη ή την υψηλή αρτηριακή πίεση περιέχουν συστατικά που στεγνώνουν το στόμα και μειώνουν την παραγωγή σάλιου, συνεπώς μπορεί να προκαλέσουν παραμόρφωση της στοματικής κοιλότητας που μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη στα δόντια.

Το νερό της πισίνας

Η κολύμβηση είναι ένα πολύ υγιές άθλημα, επειδή διεγείρει τους μύες σε όλο το σώμα, αλλά το πρόβλημα δεν έγκειται στο άθλημα, αλλά στο νερό της πισίνας, που είναι γεμάτο από χημικές ουσίες. Το μείγμα διαφόρων πρόσθετων που διατηρούν την ποιότητα του νερού, προκαλούν την οξύτητα του νερού, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο σμάλτο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές