Κόσμος

Απειλές Ερντογάν προς ΗΠΑ: Θα σταματήσει να αγοράζει αεροσκάφη Boeing η Τουρκία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα ότι αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε κυρώσεις για τους S-400 η χώρα του θα σταματήσει να αγοράζει αεροσκάφη Boeing.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να επανεξετάσει την αγορά αεροσκαφών Boeing από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν η Ουάσιγκτον υλοποιήσει την απειλή της και επιβάλει κυρώσεις για την απόκτηση των ρωσικών συστημάτων πυραυλικής αεροπορικής άμυνας S-400.

«Αγοράζουμε προηγμένα αεροσκάφη της Boeing. Είμαστε καλοί πελάτες. Αλλά αν γίνουν πραγματικότητα [οι κυρώσεις], ίσως και να επανεξετάσουμε την αγορά τους», ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία στην Άγκυρα.

Η Τουρκία αγνόησε τις εκκλήσεις των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τη συμφωνία με την Ρωσία για τους S-400 και έλαβε το πρώτο φορτίο του ρωσικού συστήματος.

Σε «απάντηση» η Ουάσιγκτον δήλωσε ότι θα ακυρώσει την τουρκική συμμετοχή στο πρόγραμμα ανάπτυξης των μαχητικών F-35 ενώ δεν απέκλεισε και άλλες κυρώσεις.

ΝΑΤΟ και ΗΠΑ αντιδρούν στη συμφωνία Τουρκίας-Ρωσίας, καθώς υποστηρίζουν ότι οι S-400 είναι ασύμβατοι ,με το σύστημα αεράμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...