Κύπρος

Αμμόχωστος: Αγάπη Αλλιώτικη - Το ντοκιμαντέρ ομάδας μαθητών λυκείου που "ραγίζει" καρδιές

Η καρδιά των μαθητών και των καθηγητών του Λυκείου Αραδίππου κτυπάει ελληνικά. Βάζουν όλη τους την ψυχή και το πάθος για τη δημιουργία του συγκλονιστικού και βραβευμένου ντοκιμαντέρ για την πόλη της Αμμόχωστου.

Μια ομάδα μαθητών και καθηγητών του Λυκείου Αραδίππου στο πλαίσιο διαγωνισμού που προκηρύχτηκε από τον Δήμο Αμμοχώστου το 2013 με γενικό θέμα «Αμμόχωστος, μια πόλη χωρίς συρματοπλέγματα, χωρίς απαγορεύεται», απέσπασε το Α’ Παγκύπριο Βραβείο στην κατηγορία σύντομης ταινίας.

Πρόκειται για ένα εικοσάλεπτο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Αμμόχωστος: Αγάπη Αλλιώτικη».

Σε τρεις σύντομες ενότητες παρουσιάζεται μέσα από αφηγήσεις τριών γενιών Αμμοχωστιανών, ο τρόπος με τον οποίο η πόλη συνέχισε να ζει μέσα από τις αφηγήσεις όσων έζησαν και αγάπησαν την πόλη. Παρουσιάζονται μαρτυρίες τριών γενιών Αμμοχωστιανών, με τις δυο τελευταίες να είναι άνθρωποι που γεννήθηκαν μετά την Εισβολή.

Η ταινία διανθίζεται με μελοποιημένη ποίηση Κυριάκου Χαραλαμπίδη και Βασίλη Μιχαηλίδη από το cd «Αμμόχωστος Βασιλεύουσα»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...