Ένοπλες Συρράξεις

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νύχτα «κόλασης» στην Λιβύη - Oι δυνάμεις του Χαφτάρ κατέρριψαν MIG-23 - Άγνωστη η ταυτότητα του νεκρού πιλότου (upd)


 Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Ανανέωση: 22:10

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Λιβύη. Οι δυνάμεις του Χαφτάρ πέρασαν στην αντεπίθεση, καθώς δεν καταλαβαίνουν από τα τελεσίγραφα του Ερνογάν.

Η Άγκυρα δίνει τα πάντα στους ισλαμιστές, όμως ο LNA, κατορθώνει καίρια πλήγματα κατά των ισλαμιστών, καθώς πριν λίγο κατέρριψαν ένα MIG-23.

Ο πιλότος είναι νεκρός, ενώ η ταυτότητά του είναι άγνωστη. Πολλοί λογαριασμοί υποθέτουν ότι μπορεί ακόμα να είναι και Τούρκος!

Aρχικό κείμενο

Πόλεμος δια αντιπροσώπων στη λαμβάνει χώρα στη Λιβύη με όλες τις δυνάμες να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η χώρα του οποίου υποστηρίζει τη λιβυκή κυβέρνηση που έχει την έδρα της στην Τρίπολη, ανέφερε σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα πως ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, «δεν είναι παρά ένας πειρατής».

«Ο Χάφταρ δεν είναι παρά ένας πειρατής εκεί κάτω», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται από πολλές τουρκικές εφημερίδες.

Ο ίδιος υπενθύμισε πως η χώρα του στηρίζει την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) του Φάγεζ αλ-Σάρατζ που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Η κυβέρνηση αυτή έχει την έδρα της στην Τρίπολη, την οποία οι δυνάμεις του στρατάρχη Χάφταρ επιχειρούν από τον Απρίλιο να καταλάβουν στρατιωτικά.

«Ελπίζουμε πως, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Λιβύη θα έχει την ευκαιρία να οργανώσει εκλογές και πως ο λαός της θα μπορέσει να ασκήσει τα δημοκρατικά δικαιώματά του», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν παίζει ένα χοντρό παιχνίδι στην περιοχή, με την Αίγυπτο και τον Στρατάρχη Σίσι να μπαίνει εμπόδιο στα ύποπτα σχέδιά του.

Η Άγκυρα πριν από λίγο έστειλε ενισχύσεις στην Τρίπολη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, φορτηγά πλοία ξεφόρτωσαν όπλα για να ενισχυθούν οι ισλαμιστές.

Tην ίδια στιγμή κατηγορεί τον Χαφτάρ για εγκλήματα πολέμου. Μέσα σε αυτό τον κυκεώνα των εξελίξεων, ο Β. Πούτιν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να επιλυθεί η κρίση στη Λιβύη.
https://twitter.com/Ozkok_A/status/1146811093655990273?ref_src=twsrc%5Etfw

Ταυτόχρονα ενισχύσεις έρχονται για τον Χαφτάρ, καθώς πριν λίγο προσγειώθηκε αεροπλάνο με στρατιωτικούς συμβούλους και όπλα.
https://twitter.com/HA_REPORTER/status/1146811359306440704?ref_src=twsrc%5Etfw

Όλα οδηγούν με λίγα λόγια προς κλιμάκωση με την Αίγυπτο να μπαίνει πλέον για τα καλά στον πόλεμο, με τον Αλ Σίσι να στέλνει φάλαγγα τεθωρακισμένων οχημάτων μέσω των περιοχών Jufra & Bani Walid και της Βεγγάζης, για να υποστηρίξει τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ στην αναμέτρηση του και με Τούρκους συμβούλους που έχουν φτάσει στην χώρα εδώ και ημέρες.

https://twitter.com/eha_news/status/1146821367842639873?ref_src=twsrc%5Etfw

Οι επόμενες ώρες αναμένονται κρίσιμες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...