Αρχείο

Δρομολογούνται διεργασίες για Νέα Παγκόσμια Τάξη στη λέσχη Bildeberg! -ΗΠΑ, Ιράν και Κίνα στο επίκεντρο

Πώς η συνάντηση στη λέσχη Bilderberg άλλαξε τη στάση της Ουάσιγκτον για το Ιράν

Η 67η συνάντηση της λέσχης Bilderberg στο πολυτελές Fairmont Le Montreux Palace Hotel ολοκληρώθηκε.

Οι 130 συμμετέχοντες είχαν μια χαρούμενη καλή και θεωρητικά ήσυχη στιγμή στο «άτυπο φόρουμ συζήτησης για σημαντικά ζητήματα».

Ως συνήθως, τουλάχιστον τα δύο τρίτα ήταν ευρωπαίοι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονταν από τη Βόρεια Αμερική.

Το γεγονός ότι μερικοί σημαντικοί παράγοντες σε αυτή τη συνάντηση  συνδέονται στενά με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) στη Βασιλεία - την Κεντρική Τράπεζα των Κεντρικών Τραπεζών - είναι φυσικά μια απλή λεπτομέρεια.
Το σημαντικότερο θέμα που συζητήθηκε φέτος ήταν η «Σταθερή Στρατηγική Τάξη», μια ανυποχώρητη προσπάθεια που μπορεί να ερμηνευθεί είτε ως η δημιουργία μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης.

Άλλα θέματα συζήτησης ήταν πιο ρεαλιστικά – όπως το «το μέλλον του καπιταλισμού», η Ρωσία, η Κίνα, το Brexit, το μέλλον της Ευρώπης και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό η κλιματική αλλαγή.

Ο πρόεδρος της διευθύνουσας επιτροπής της Bilderberg, από το 2012, είναι ο Henri de Castries, πρώην διευθύνων σύμβουλος της AXA και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Montaigne, ένα κορυφαίο γαλλικό think tank.

Ένας από τους βασικούς καλεσμένους το 2019 ήταν ο Clement Beaune, ο ευρωπαίος σύμβουλος και ο σύμβουλος της G20 του προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron.

Η λέσχη Bilderberg υπερηφανεύεται για την επιβολή του κανόνα του Chatham House.

Όποιος παίρνει μέρος σε φόρουμ υπό το καθεστώς του Chatham House Rule, μπορεί να αξιοποιήσει όσα θα ακούσει εκεί,  αλλά δεν επιτρέπεται να αποκαλύψει ποιος είπε τί και ο λόγος που εφαρμόζεται αυτός ο κανόνας, λένε,  είναι για να ενθαρρύνεται η ελεύθερη έκφραση των απόψεων –ειδικά των πολιτικών,  χωρίς το φόβο των διαρροών και των αντιδράσεων που ενδεχομένως να προκαλούσαν αυτές, εάν γίνονταν γνωστές.

Ο κανόνας αυτός αποτελεί κάτι σαν «συμβόλαιο» με το οποίο οι συμμετέχοντες δεσμεύονται να μην αποκαλύψουν όσα θα συζητηθούν στις ιδιωτικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Η αποδοχή του  Chatham House Rule είναι απαραίτητος όρος για να συμμετάσχει κανείς στη λέσχη Bilderberg.
Αυτό βοηθά στη διασφάλιση της θρυλικής μυστικότητας της λέσχης Bilderberg και ο λόγος για μυριάδες θεωρίες συνωμοσίας.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το μυστικό μπορεί να μην αποκαλυφθεί.

Μια πηγή της λέσχης Bilderberg έδωσε διακριτική γνώση ότι το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών οι οποίες ερμηνεύτηκαν ως νίκη.

Από τη σκοπιά της λέσχης Bilderberg , αυτό που έχει σημασία είναι ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να διευθύνεται από μια ψευδο-Αριστερά που θα υπερασπίζεται την καταστροφή του εθνικού κράτους.

Το μεγάλο μυστικό της λέσχης Bilderberg το 2019 είχε να κάνει με το γιατί, ξαφνικά, η κυβέρνηση Trump αποφάσισε ότι θέλει να μιλήσει στο Ιράν «χωρίς προϋποθέσεις».

Όλα έχουν να κάνουν με το Στενό του Ορμούζ.

Ο αποκλεισμός των στενών του Ορμούζ θα μπορούσε να διακόψει τις μεταφορές  πετρελαίου και φυσικού αερίου  από το Ιράκ, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, το Κατάρ και το Ιράν, δηλαδή σχεδόν το 20% της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου.

Έχει υπάρξει συζήτηση για το αν αυτό μπορεί να συμβεί - είτε ο Πέμπτος Στόλος των ΗΠΑ, ο οποίος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, θα μπορούσε να σταματήσει την Τεχεράνη να αποκλείσει το Στενό του Ορμούζ και εάν το Ιράν, που διαθέτει αντιπυραυλικά συστήματα στην επικράτειά του στα βόρεια σύνορα του Περσικού Κόλπου, προχωρήσει τόσο πολύ στην κλιμάκωση της έντασης.

Σύμφωνα με μια αμερικανική πηγή, μια σειρά μελετών που κατέληξε στο γραφείο του Προέδρου των ΗΠΑ D. Trump προκάλεσε πανικό στην Ουάσινγκτον.

Οι αναλύσεις αυτές απέδειξαν ότι, στην περίπτωση που το Στενό του Ορμούζ αποκλιεστεί, όποιος και αν είναι ο λόγος, το Ιράν έχει την εξουσία να σφυροκοπήσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, προκαλώντας «πυρηνική έκρηξη» στο παγκόσμιο εμπόριο των παράγωγων προϊόντων.

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών δήλωσε το 2018 ότι το «πλασματικό ποσό που εκκρεμεί για συμβάσεις παραγώγων ήταν 542 τρισεκατομμύρια δολάρια, αν και η ακαθάριστη αγοραία αξία ανερχόταν σε μόλις 12,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η Τεχεράνη δεν εξέφρασε ανοιχτά αυτήν την «πυρηνική επιλογή».

Και όμως ο στρατηγός Qasem Soleimani, επικεφαλής της δύναμης των Φρουρώ της Επανάστασης την έχει αναφέρει σε εσωτερικές ιρανικές συζητήσεις.

Οι πληροφορίες αυτές διαβιβάστηκαν δεόντως στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, τα μέλη της ΕΕ-3 της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν (ή το κοινό ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης), προκαλώντας επίσης πανικό.

Οι παραγωγοί πετρελαίου γνωρίζουν καλά ότι αν η ροή ενέργειας από τον Περσικό Κόλπο παρεμποδιστεί, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει την τιμή του πετρελαίου στα 200 δολάρια το βαρέλι ή πολύ υψηλότερα σε μια παρατεταμένη περίοδο.

Η κατάρρευση της αγοράς παραγώγων θα δημιουργούσε μια άνευ προηγουμένου παγκόσμια οικονομική κρίση.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steve Mnuchin το γνωρίζει καλά.

Και ο ίδιος ο Trump φαίνεται να το έχει εμπεδώσει, αλλάζοντας τη ρητορική του λέγοντας ότι το Ιράν δεν έχει στρατηγική αξία για τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την αμερικανική πηγή:

«Θέλει πραγματικά μια στρατηγική εξόδου από το πρόβλημα που του δημιούργησαν οι Bolton και Pompeo.

Η Ουάσιγκτον χρειάζεται τώρα μια λύση.

Το Ιράν δεν ζητά συνομιλίες.

Οι ΗΠΑ θέλουν να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Και αυτό μας φέρνει στη μακρά και  μη προγραμματισμένη στάση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo στην Ελβετία, στο περιθώριο της συνάντησης της λέσχης Bilderberg.

Μετά από εβδομάδες απειλών εναντίον του Ιράν, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι «δεν υπάρχουν προϋποθέσεις» για τις συνομιλίες με την Τεχεράνη, και αυτό εκδόθηκε από το ελβετικό έδαφος…

Η Κίνα αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα

Το Πεκίνο απέστειλε κορυφαία αντιπροσωπεία στο φετινό φόρουμ, με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας Wei Fenghe.
Ο στρατηγός Wei Fenghe έθεσε τις αδιαμφισβήτητες κόκκινες γραμμές της Κίνας.

Μια αυστηρή προειδοποίηση προς τις «εξωτερικές δυνάμεις» που ονειρεύονται την ανεξαρτησία της Ταϊβάν και το «νόμιμο δικαίωμα» για το Πεκίνο να επεκταθεί στα νησιά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Μέχρι τότε όλοι είχαν ξεχάσει τι είπε η ενεργός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Patrick Shanahan , την προηγούμενη μέρα, κατηγορώντας την Huawei ότι είναι πολύ κοντά στο Πεκίνο και θέτοντας κίνδυνο για την ασφάλεια στη «διεθνή κοινότητα».

Ο στρατηγός Wei Fenghe βρήκε επίσης χρόνο να δώσει απάντηση στον Shanahan.

«Η Huawei είναι ιδιωτική επιχείρηση, όχι στρατιωτική επιχείρηση.

Επειδή ο επικεφαλής της Huawei υπηρετούσε στον στρατό, δεν σημαίνει ότι η εταιρεία του είναι μέρος του στρατού.
Αυτό δεν έχει νόημα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...