Κόσμος

«Βουίζουν» τα Τουρκικά ΜΜΕ: «Τι συμβαίνει με τον Ρ. Τ Ερντογάν;» - «Υπάρχει πρόβλημα υγείας;»

Περίεργα δημοσιεύματα βγαίνουν στην δημοσίοτητα σε πολλά Τουρκικά ΜΜΕ και social media. Ο λόγος φυσικά για τον Ρ. Τ. Ερντογάν.

Ένας τίτλος που κυκλοφορεί για παράδειγμα είναι ο εξής:«Πού είναι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν;». Μάλιστα τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, καθώς αναφέρουν ότι υπάρχει πρόβλημα υγείας με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Μπορεί ο Τούρκος Πρόεδρος τελικά σήμερα να έκανε την εμφάνισή του, εξαπολύοντας επιθέση κατά της Κύπρου, όμως από την Παρασκευή ήταν εξαφανισμένος!

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος εξουσιάζει την Τουρκία από το 2003, παρουσιάστηκε δημοσίως μετά τις προσευχές της Παρασκευής, όταν μίλησε με τους δημοσιογράφους σχετικά με τις εντάσεις γύρω από τους υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο και τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη. Πέρασαν όμως πέντες ημέρες για να μιλήσει, κάτι που δεν μας συνηθίζει είναι η αλήθεια!

Τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει ότι ο Ερντογάν θα απευθυνόταν σε μια σειρά συγκεντρώσεων σε  συνοικίες της Κωνσταντινούπολης πριν από την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στις 23 Ιουνίου.

Ωστόσο, ο Μεχμέτ Ασετ, αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Şafak, δήλωσε ότι το κυβερνών κόμμα έχει  αλλάξει την στρατηγική εκστρατείας του για να επικεντρωθεί περισσότερο στον υποψήφιο του, τον Binali Yıldırım, χωρίς να πείθει όμως.

Ο Acet είπε ότι το κυβερνών κόμμα είχε αλλάξει τα σχέδιά του, καθώς οι ειδικοί του σχεδιασμού  κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αντιπολίτευση χρησιμοποίησε την προεκλογική εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές για να στοχεύσει τον πρόεδρο.

Ο Abdülkadir Selvi,  αρθρογράφος της εφημερίδας Hürriyet, γνωστός για τους στενούς δεσμούς του με τον Ερντογάν, δήλωσε επίσης ότι ο πρόεδρος θα κινείται παρασκηνιακά.

Ο  υποψήφιος της αντιπολίτευσης Ekrem İmamoğlu δήλωσε την Τρίτη ότι οι μαζικές συγκεντρώσεις του Ερντογάν είχαν ακυρωθεί και οι φωτογραφίες του προέδρου είχαν αφαιρεθεί από παντού.

Αυτό από μόνο του είναι σοβαρό διότι ο Τούρκος ηγέτης δεν κινείται  κατά αυτόν τρόπο εδώ και χρόνια, καθώς πάντα έμπαινε μπροστά για να στηρίξει τους «δικούς του» ανθρώπους, και αυτό ετοιμάζονταν να πράξει και τώρα.

Πολλοί πιθανολογούν θέματα υγείας από και παρατεταμένη έκθεση σε συγκεντρώσεις και ομιλίες , καθώς και ίσως κάποιο παλαιό πρόβλημα  υγείας.

Ο Ερντογάν συμμετείχε συνεχώς και αδιαλείπτως σε μαζικές συγκεντρώσεις στην Τουρκία πριν από τις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν σε εθνικό επίπεδο στις 31 Μαρτίου, κάτι που οι αναλυτές το εκτιμούν  ότι ήταν ένα λάθος καθώς απέκλειε έτσι τους υποψηφίους του κόμματός του.

Το Ισλαμικό Κόμμα του Ερντογάν έχασε τον έλεγχο πολλών μεγάλων πόλεων αλλά αντιτάχθηκε σθεναρά στην νίκη Ιμάμογλου στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη και βρίσκοντας ένα πρόσχημα υποκίνησε  εκ νέου την ψηφοφορία.

Τώρα, πολλά από τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης αμφισβητούν το αν ο Ερντογάν είναι άρρωστος ή αν υπάρχει άλλος λόγος για την εξαφάνισή του από την δημοσιότητα.

Ο κ. Kemal Can, αρθρογράφος για τον  δικτυακό τόπο ειδήσεων της αντιπολίτευσης Duvar, δήλωσε την Τετάρτη ότι η απόσυρση του Ερντογάν  από την προεκλογική εκστρατεία θα μπορούσε να είναι είτε μια απόπειρα τακτικής αποδυνάμωσης της αντιπολίτευσης, είτε μια προσπάθεια να προστατευθεί ο ίδιος  από μια επερχόμενη ήττα στην Κωνσταντινούπολη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ