Ένοπλες Συρράξεις

Παγκόσμιος συναγερμός: Βυθίστηκε το ένα από τα δυο τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν! - «Έκρηξη» στις τιμές του πετρελαίου (upd2)


 Ανανέωση: 12:28

Βυθίστηκε σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το ένα από τα δυο τάνκερ, το Front Altair το οποίο δέχθηκε επίθεση με τορπίλη στον Κόλπο του Ομάν. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες οι Ιρανικές δυνάμεις διέσωσαν και τα 44 μέλη του πληρώματος και από τα δυο δεξαμενόπλοια και το Front Altair και το Kokuka Courageous.

Aρχικό κείμενο:

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει μετά τις αναφορές από Ιρανικά ΜΜΕ ότι είναι σε εξέλιξη ένα σοβαρό περιστατικό στον Κόλπο του Ομάν. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράν, δυο συνεχόμενες εκρήξεις έγιναν σε δυο τάνκερ που έπλεαν στην περιοχή.

Οι εκρήξεις πιστεύεται ότι έγιναν μετά από επίθεση που εξαπολύθηκε εναντίον των τάνκερ. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιες χώρες εμπλέκονται.

Πακιστανικές πηγές ανέφεραν ότι τα δυο τάνκερ έστειλαν σήματα κινδύνου.

Ο αμερικανικός 5ος Στόλος ανέφερε στο Bloomberg ότι δύο δεξαμενόπλοια πετρελαίου έχουν υποστεί ζημιές σε ένα επεισόδιο στον Κόλπο του Ομάν, το οποίο ένας από τους χειριστές του πλοίου περιέγραψε ότι μοιάζει με επίθεση.

Σύμφωνα με τα ιρανικά ΜΜΕ, τα δύο δεξαμενόπλοια εξέπεμψαν σήμα κινδύνου. To βρετανικό ναυτικό και το United Kingdom Maritime Trade Operations προχώρησε σε έκτακτη προειδοποίηση στα πλοία του να κινούνται με εξαιρετική προσοχή στον Κόλπο του Ομάν και διευκρίνισε ότι ερευνά το περιστατικό.

Το Bloomberg μετέδωσε ότι το τάνκερ «Front Altair» φλέγεται, σύμφωνα με αξιωματούχο του λιμανιού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το δεξαμενόπλοιο είχε φορτώσει πετρέλαιο από το Αμπού Ντάμπι και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τι έχει προκαλέσει την πυρκαγιά.

https://twitter.com/AmichaiStein1/status/1139058525580201989?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/ADHussien/status/1139054805643661312?ref_src=twsrc%5Etfw

ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύθηκαν άμεσα μετά τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί σύμφωνα με πληροφορίες δυο τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν.

Τα futures στη Νέα Υόρκη ανέβηκαν 3,9% μετά τις αναφορές από τον αμερικανικό πέμπτο στόλο ότι δυο τάνκερ έχουν υποστεί ζημιές από επιθέσεις. Το τάνκερ Kokuka Courageous το οποίο έπλεε από την από την Σαουδική Αραβία στην Σιγκαπούρη μεταφέροντας πετρελαιοειδή υπέστη ζημιές μετά την επίθεση, δήλωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ