Ιστορία

1920: Τι δουλειά είχαν οι καμήλες στην Άμφισσα; - Και όμως επρόκειτο για μια συνηθισμένη εικόνα!

Μέχρι και τις πρώτες δεκαετίες του 20 αιώνα, η μεταφορά του εμπορίου στην ελληνική ενδοχώρα, γίνόταν με καραβάνια καμηλών!

Μάλιστα η Άμφισσα ήταν ένα από τα μέρη, που συντηρήθηκε για περισσότερα χρόνια η εκτροφή τους. Σιγά-σιγά εκτοπίστηκαν από τα μουλάρια, σε πρώτη φάση και με τη βελτίωση του σιδηροδρομικού και του οδικού δικτύου τα καραβάνια ζώων αντικαταστάθηκαν από τα τραίνα και τα φορτηγά.

 

Στη φωτογραφία μάλιστα είναι εμφανής η άθλια κατάσταση του δρόμου, παρότι βλέπουμε και ένα αυτοκίνητο πίσω από το καραβάνι. Στο άκρο αριστερά διακρίνεται το Δικαστικό Μέγαρο της Άμφισσας (το κτίριο με τις καμάρες και τη φαρδιά σκάλα).

Μια φορτωμένη καμήλα μπορούσε να διανύσει 22-25 χιλιόμετρα την ημέρα, μεταφέροντας βαριά φορτία και επιδεικνύοντας προσαρμοστικότητα σε ακραίες καιρικές συνθήκες και όλα τα είδη εδαφών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...