Ένοπλες Συρράξεις

«Τυφώνας» στη Μ.Ανατολή: Προετοιμασία πολεμικών επιχειρήσεων από Ισραήλ; - Γιγαντιαία άσκηση σε εξέλιξη

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία διεξάγει εβδομαδιαία άσκηση ετοιμότητας μεγάλης κλίμακας, η οποία προσομοιώνει κανονικό πόλεμο, με την χρήση όλων των αεροσκαφών της, συμπεριλαμβανομένου για πρώτη φορά και του μαχητικούς 5ης γενιάς F-35i Adir, ενόψει πιθανών εξελίξεων με το Ιράν το επόμενο διάστημα.

Την ίδια ακριβώς στιγμή η αμερικανική πολεμική αεροπορία διενήργησε την πρώτη εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου AGM-183A.

Ο πύραυλος είχε ¨φορτωθεί" σε  βομβαρδιστικό  B-52 Stratofortress, το οποίο ανέβηκε σε πολύ μεγάλο ύψος, επιτρέποντας στους ειδικούς να εκτιμήσουν διάφορες αεροδυναμικές λεπτομέρειες.

Μιλάμε για ένα πύραυλο τύπου Κρουζ που κινείται σε ταχύτητες που ξεπερνούν το πενταπλάσιο της ταχύτητας του ήχου (Mach 5). Ενώ οι βαλλιστικοί πύραυλοι μπορούν εύκολα να φτάσουν σε αυτές τις ταχύτητες, οι τροχιές τους παραμένουν προβλέψιμες, καθιστώντας τους ευκολότερους στόχους.

Ένας πύραυλος όμως που πετάει με υπερηχητική ταχύτητα έχει εξαιρετικά μη προβλέψιμη τροχιά .

Σύμφωνα με το CNBC, οι ΗΠΑ προσπαθούν να καλύψουν την διαφορά τους από  Ρωσία και Κίνα,  όσον αφορά την ανάπτυξη υπερφυσικών εξοπλισμών.

https://twitter.com/Obs_IL/status/1141025769319256067

Στην  ισραηλινή άσκηση τώρα έγινε γνωστό ότι  ξεκίνησε την Κυριακή 16 Ιουνίου και περιλαμβάνει όλων των ειδών τα αεροσκάφη από όλες τις μοίρες, αλλά και ελικόπτερα, μεταγωγικά αεροσκάφη, καθώς και μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας και μονάδες ελέγχου της  IAF.

«Όλες οι αεροπορικές δυνάμεις βρίσκονται στον αέρα», δήλωσε ανώτερος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας Ισραήλ σε δημοσιογράφους την Τρίτη, προσθέτοντας ότι «ολόκληρη η δύναμη συμμετέχει στην άσκηση, από το τεχνικό τμήμα έως το επιχειρησιακό προσωπικό και τους διοικητές, καθώς και ο ίδιος ο Α/ΓΕΑ».

Οι δυνάμεις που συμμετέχουν στην άσκηση «πρέπει να λάβουν σκληρές αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο, όπως κατά τη διάρκεια ενός πολέμου», δήλωσε ο ίδιος.

"Τα αεροσκάφη  F-35, συμμετείχαν «κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας» στην άσκηση για πρώτη φορά, «αυξάνοντας τις ικανότητες  της Πολεμικής Αεροπορίας», δήλωσε  ανώτερος Ισραηλινός αξιωματικός προσθέτοντας ότι τα αεροσκάφη αυτά  όχι μόνο επιτρέπουν στην IAF να χτυπήσει γρήγορα τον εχθρό, αλλά μπορούν να εισέλθουν σε περιοχές που η ισραηλινή πολεμική αεροπορία δεν μπορούσε  να φτάσει στο παρελθόν.

Τα F-35 εισέρχονται βαθιά μέσα στο εχθρικό έδαφος, ενώ δύνανται να αποφύγουν προηγμένα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας όπως τους  S-300 και S-400 που έχουν αναπτυχθεί σε χώρες όπως όπως η Συρία, αναφέρει ο ισραηλινός τύπος.

«Εφαρμόζουμε όλα όσα πρέπει, χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς ποιος είναι ο εχθρός και πού μπορεί να είναι. Αυτό μας επιτρέπει να συνηθίζουμε σε αβέβαιες καταστάσεις, κάτι που αποτελεί μια σημαντική δυνατότητα», ανέφερε  ανώτερος αξιωματικός.

Η άσκηση  αποσκοπεί στη βελτίωση της ετοιμότητας και της αποτελεσματικότητας της  IAF για να αντιμετωπίσει έναν πολυμέτωπο αγώνα  που περιλαμβάνει πολυάριθμες επιθέσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς και την χορήγηση βοήθειας σε επίγειες δυνάμεις οι οποίες είναι « εταίροι στην άσκηση».

Επίσης προσομοιώνει σενάριο πολυμέτωπου πολέμου,  καθώς όμως το επίκεντρο των προβλημάτων  του Ισραήλ είναι το Γκολάν, "όπου ο εχθρός είναι ο πιο δύσκολος", ανέφερε Ισραηλινός  ανώτερος αξιωματικός.

Από τον τελευταίο πόλεμο με τη Χεζμπολάχ το 2006, η  σιιτική οργάνωση  έχει αυξήσει σημαντικά το οπλοστάσιο πυραύλων της , έχοντας την δυνατότητα να κτυπήσει με χιλιάδες πυραύλους ισραηλινό έδαφος.

Η Χεζμπολάχ έχει επίσης αυξήσει σημαντικά την πολεμική της εμπειρία στον συριακό πόλεμο  και πιστεύεται ότι διαθέτει προηγμένα συστήματα όπλων.

Η Χεζμπολάχ, η οποία ονομάζεται "στρατός τρομοκρατών" από ανώτερους αξιωματικούς του ισραηλινού στρατού , πιστεύεται ότι διαθέτει τεχνολογία και δυνατότητες ισχυρότερες από κάποιους άλλους στρατούς στην περιοχή.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...