Απόψεις

Στ. Λυγερός: «Θα ήταν παράδοξο για την Τουρκία να ανοίξει μέτωπο στο Καστελόριζο» (βίντεο)

Γιατί ο εγκλωβισμένος Ερντογάν δεν προκαλεί θερμό επεισόδιο

«Παρά τους λεονταρισμούς του, που ταιριάζουν στο ανατολίτικο στυλ ηγεσίας του, ο Ερντογάν είναι προσεκτικός, λέει στον 98.4 ο Σταύρος Λυγερός, επικεφαλής του SLpress stavroslygeros.gr.

“Είναι ενδεικτικοί οι χειρισμοί του στο μέτωπο της κυπριακής ΑΟΖ. Ο ‘Πορθητής’ πραγματοποιεί γεώτρηση όχι σε παραχωρημένο σε ξένη εταιρεία θαλάσσιο οικόπεδο, ούτε νοτίως της Μεγαλονήσου, όπου η αυθαιρεσία θα ήταν κραυγαλέα. Την πραγματοποιεί δυτικά, σε ένα σημείο που η Τουρκία ισχυρίζεται πως είναι δική της υφαλοκρηπίδα. Και το ‘Γιαβούζ’ –σύμφωνα με τις πληροφορίες– θα τρυπήσει στον κόλπο της κατεχόμενης Καρπασίας.

Με άλλα λόγια, η Άγκυρα και σ’ αυτή την παράνομη και επεκτατική κίνησή της θέλει να κινείται στο όριο. Όταν, λοιπόν, είναι σε εξέλιξη η διπλωματική και νομική μάχη για την κυπριακή ΑΟΖ, θα ήταν παράδοξο για την τουρκική νοοτροπία να ανοίξει ταυτοχρόνως και δεύτερο μέτωπο με έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Καστελλορίζου” επισημαίνει.

https://youtu.be/bLg8W_4a-xU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...