Κοινωνία

Στοχοποίηση καθηγήτριας από αναρχικούς: Ο λόγος; Ζητά εθνική συμφιλίωση και ανοιχτές και καθαρές σχόλες!

Στο στόχαστρο ομάδας αναρχικών φαίνεται πως έχει μπει η καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου επειδή θέλει ανοιχτές και καθαρές σχολές...

Ομάδα που αυτοαποκαλείται «Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής» κατηγορεί την διακεκριμένη ιστορικό πως επιθυμεί εθνική συμφιλίωση των Ελλήνων(!), ενώ της καταλογίζουν πως θέλει ανοιχτές και καθαρές σχολές λόγω των προσπαθειών της για πάταξη της ανομίας στα πανεπιστήμια.

Οι αναρχικοί έχουν απειλήσει την ακαδημαϊκό πως τους βρει «απέναντί της», έχουν γράψει συνθήματα σε γραφεία καθηγητών κι έχουν τοιχοκολλήσει ή διανείμει κείμενα εναντίον της.

Την Τρίτη εισέβαλαν στην αίθουσα όπου ήταν σε εξέλιξη εξέταση για το μάθημα της κ. Ευθυμίου, ενώ σε κείμενό τους αναφέρουν πως η ακαδημαϊκός «αποτελεί το είδος του πανεπιστημιακού που αγαπάμε να μισούμε».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κ. Ευθυμίου κατήγγειλε πως τα μέλη του «Στεκιού» σπιλώνουν υπολείψεις και παριστάνουν τους τιμητές ενώ συνάμα υιοθετούν «απόλυτα φασιστικές πρακτικές».

Χαρακτήρισε «τιμή» το γεγονός ότι οι αντιεξουσιαστές έχουν συντάξει κείμενα σε βάρος της, προσθέτοντας αιχμηρά πως η δράση τέτοιων ομάδων στα ελληνικά ιδρύματα έχει ιστορία δεκαετιών, με ενέργειες ακόμα και εναντίον συγκλήτων. Αυτό έχει γίνει «κανονικότητα», είπε, «δεν είναι θέμα».

Η Μαρία Ευθυμίου, με την πορεία της, έχει αποδείξει ότι δεν πτοείται, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις καθηγητών για ανοιχτές σχολές.

Δεν πρόκειται για την πρώτη περίπτωση βίας ή απειλών εναντίον ακαδημαϊκών στην Ελλάδα. Πριν από δύο χρόνια κουκουλοφόροι είχαν ξυλοκοπήσει τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πρόσφατα κάποιοι τα έκαναν «γυαλιά καρφιά» στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...