Σκοπιανό

Σοβαρή καταγγελία από Αμερικανίδα γερουσιαστή: «Η ελληνική πρεσβεία με πιέζει να μην αναφέρω ότι η Μακεδονία είναι ελληνική»!


Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προέβη η Αμερικανίδα βουλευτής Κάρολυν Μαλόνι στον Hellas FM καταγγέλοντας πιέσεις από την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον για το ζήτημα της προδομένης Μακεδονίας, ενώ την ίδια στιγμή τα Σκόπια έρχονται όλο και πιο κοντά στο ΝΑΤΟ, διατηρώντας παράλληλα και μια φιλοτουρκική στάση.

Στην καταγγελία της η Μαλόνι ανέφερε ότι από την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον την πίεζαν αλλά και εξακολουθούν να την πιέζουν ώστε να μην αναφέρει ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Μαλόνι δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Από την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσινγκτον με πίεσαν και με πιέζουν να μην λέω πως η Μακεδονία είναι Ελληνική»! «Η Μακεδονία είναι Ελληνική, οι Σκοπιανοί χρησιμοποιούν την Ελληνική ιστορία, τα Ελληνικά σύμβολα, οι αρχαιολόγοι πολύ απλά αποδεικνύουν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας»!

https://www.facebook.com/dimitris.filippidis.12/posts/10155876695151626&width=500

Σκόπια: Πρέσβεις του ΝΑΤΟ επισκέφθηκαν το στρατόπεδο ‘Ίλιντεν’

Μέρος της αποστολής του ΝΑΤΟ που χθες, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ επισκέπτεται τα Σκόπια, επισκέφθηκε το στρατόπεδο «Ίλιντεν» και μια ομάδα του συντάγματος Πεζικού πραγματοποίησε άσκηση επίδειξης.

Ενώπιον των δώδεκα πρέσβεων και των επικεφαλής των αντιπροσωπειών, παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες της ειδικής ομάδας του Πεζικού.

«Αυτή η ομάδα αποτελεί τον πυρήνα της ανάπτυξης της βασικής μονάδας με την οποία η χώρα μας θα συνεισφέρει με τη συμβολή της στην ομάδα των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Είναι μια ελαφριά ομάδα μάχης του πεζικού. Η ομάδα αυτή προέρχεται από το τάγμα των Ρέιντζερ και είναι πλήρως εκπαιδευμένη στην δραστηριότητες πεζικού», σημειώνει η σκοπιανή Βέτσερ.

Τα μέλη της ομάδας πραγματοποίησαν μια μεθοδολογική άσκηση επίδειξης «Υποστήριξη δυνάμεων ταχείας αντίδρασης» σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

«Οι ικανότητες και οι δεξιότητες που εμφανίστηκαν είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο στρατός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας λειτουργεί αγαστά με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και ότι το κράτος έχει την ικανότητα, τις γνώσεις και τις δεξιότητες να είναι ένας ενεργός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ», σημειώνει στην ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας.

https://www.youtube.com/watch?v=p5-qSG7dCSM

Ζόραν Ζάεφ: Η Τουρκία είναι στους μεγαλύτερους φίλους μας

"Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι μία από τους μεγαλύτερους φίλους μας και προσδοκούμε ότι όταν τελειώσουν οι πολιτικές εκλογές, θα ξεκινήσει η διαδικασία της επικύρωσης του πρωτοκόλλου για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ", απάντησε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ ερωτηθείς στη συνέντευξη Τύπου με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, πότε περιμένει η Άγκυρα να επικυρώσει το πρωτόκολλο.

Ο Ζάεφ μετά τη συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου του ΝΑΤΟ, ανέφερε ότι ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης είχε δηλώσει ότι η χώρα του θα συνεχίσει να στηρίζει τα Σκόπια και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επικυρώσει το τουρκικό κοινοβούλιο το Πρωτόκολλο.

Σχετικά με τις απαιτήσεις της Τουρκίας για έκδοση Γκιουλενιστών, δήλωσε ότι τα υπουργεία- δικαιοσύνης και εσωτερικών συνεργάζονται σε αυτό και σε άλλα εκκρεμή ζητήματα, «η συνεργασία αυτή συνεχίζεται, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα», είπε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ.

Επανέλαβε ότι η Τουρκία είναι ένας από τους καλύτερους φίλους της χώρας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα το αποδείξει και αυτήν τη φορά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ