Στρατός Ξηράς

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα όλες οι μονάδες: Τριήμερο «επιφυλακής» για τον Α/ΓΕΣ - Δείτε εικόνες

Δεν εφησυχάζει με τίποτα ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, παρά την τριήμερη αργία του Αγίου Πνεύματος.

Με την Τουρκική προκλητικότητα να έχει χτυπήσει κόκκινο, όλο το πρωινό του Σαββάτου, ήταν στο γραφείο του, όπου είχε συνεχή επικοινωνία με Διοικητές σχηματισμών και μονάδων της πρώτης γραμμής.

Από το 21ο Σύνταγμα στο Βόρειο Έβρο μέχρι το Καστελόριζο, όλες οι μονάδες του στρατού μας, βρίσκονται όπως πρέπει, σε ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα, αναφέρει το kranosgr.

Άκρως επιχειρησιακός αξιωματικός ο Αντιστράτηγος Καμπάς, που γνωρίζει την παραμεθόριο σπιθαμή προς σπιθαμή, επισκέφθηκε δύο φορές το τελευταίο διάστημα τον Έβρο, καθώς και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, επιτηρώντας ο ίδιος ασκήσεις ετοιμότητας.

Εν τω μεταξύ κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως 13 Ιουνίου 2019, ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού (ΓΕΠΣ) Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ).

Ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Δ΄ ΣΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, επισκέφθηκε Σχηματισμούς στην περιοχή Ξάνθης – Κομοτηνής.

Διαπιστώθηκε ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας, η λειτουργικότητα των μέσων και το εξαιρετικό ηθικό του προσωπικού που υπηρετεί στις Μονάδες του Δ΄ΣΣ.

Δείτε εικόνες:

 

Στην Αθήνα είναι έντονη η ανησυχία ως προς το ενδεχόμενο να προσπαθήσει η Τουρκία, εκ νέου να εκμεταλλευθεί μία περίοδο μετάβασης και προσωρινού κενού εξουσίας στην Ελλάδας, σε περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η ένταση αναμένεται κλιμακωθεί τον Ιούλιο, όταν το δεύτερο πλοίο – γεωτρύπανο της Τουρκίας, «Γιαβούζ» θα φτάσει στην ανατολική Μεσόγειο για γεωτρήσεις.

Την ίδια ώρα η Τουρκία έχει αυξήσει κατακόρυφα την κατασκοπευτική της δραστηριότητα στο Αιγαίο και ενισχύσει τις επίλεκτες μονάδες της στο Ακσάζ, στη Μούγκλα, στο Κας και στην Αττάλεια.

Καθώς οι τουρκικές προκλήσεις αυξάνονται καθημερινά, ένα θερμό επεισόδιο ή απλά ένα ατύχημα είναι πλέον, σύμφωνα με υψηλά ιστάμενους πολιτικούς και στρατιωτικούς κύκλους στην Αθήνα ένα ορατό ενδεχόμενο.

Εξαιρετικά κρίσιμο για τις εξελίξεις θεωρείται από διπλωματικές πηγές το διάστημα μετά την 29η Ιουνίου 2019 γιατί τότε θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με την αγορά των S – 400 και τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Αν και σε δηλώσεις του ο Erdogan ξεκαθάρισε πως οι ρωσικοί πύραυλοι έχουν ήδη αγοραστεί από την Τουρκία, στην Άγκυρα δεν θεωρούν τη ρήξη με τις ΗΠΑ τελειωμένη υπόθεση.

Πάντως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός. Πάντα οι μονάδες στη Θράκη κυρίως είναι σε ετοιμότητα.

Η Άγκυρα λοιπόν θα πρέπει να προσέξει, καθώς οι ΕΔ όποτε και εάν χρειαστεί θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στους απέναντι!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ